Başkan Samancı müjdeyi duyurdu

Başkan Samancı müjdeyi duyurdu

Genel 13.04.2025 15:26:34 0
Başkan Samancı müjdeyi duyurdu
Tarih: 13.04.2025 15:26 Güncelleme: 13.04.2025 15:26
Ağrı İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, Doğu illeri ve hayvancılık sektörün yıllardır kanayan yarası olan çoban sıkıntısına yönelik önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.
Samancı, Ağrı İl Göç İdaresi Müdürü İhsan Şeker’i ziyaret ederek yürürlüğe giren yeni yasa hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Samancı, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süredir merkez birlik ve Genel Başkan Nihat Çelik’in girişimleriyle yürütülen çalışmaların meyvesini verdiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın ortak çalışmaları sonucu yabancı uyruklu çobanlar için yasal düzenleme tamamlandı.
Yeni uygulamaya göre, yabancı uyruklu - özellikle Afganistan kökenli - çobanlara kimlik verilecek ve çalıştıkları işletmeler üzerinden sigorta işlemleri gerçekleştirilecek. Bu sayede çobanlar, kendi ülkelerine rahatlıkla gidip gelebilecek, evli olanlar eş ve çocuklarını Türkiye’ye getirebilecek.
Başvuru Süreci ve Şartlar
Çoban istihdam etmek isteyen yetiştiriciler, çalıştıracakları kişiyle birlikte İl Göç İdaresi’ne başvurarak hayvancılık işletme belgesi, kayıtlı hayvan listesi ve kimlik fotokopisi ile dilekçe sunacaklar. Yapılacak güvenlik soruşturması ve saha tespiti sonrasında işlemler adım adım ilerleyecek. Çobanlara pasaport, çalışma izni ve SGK kaydı yapılacak. Ayrıca çobanların asgari ücretleri devlet tarafından karşılanacak. Ancak çobanların yalnızca hayvancılık sektöründe çalışmaları şart koşuluyor. Farklı işlerde çalıştığı tespit edilenler sınır dışı edilip bir daha Türkiye’ye alınmayacak.
Başkan Samancı, yapılan düzenlemenin sektöre can suyu olacağını vurgulayarak, "Yıllardır süren çoban sorununa çözüm getiren bu yasa bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başta bakanlıklarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, devletimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: başkan samancı müjdeyi duyurdu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ