Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Ekonomi 26.08.2022 12:07:50 0
Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi
Tarih: 26.08.2022 12:07 Güncelleme: 26.08.2022 12:07
Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı cezaları iptal etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Haziran ayında Diyarbakır’da düzenlenen Tarım Çalıştayına katılarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile özel bir görüşme yapmış, zirai ilaç satışı yapan firmalara “Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi” ve “Gübre Takip Sitemi” üzerinden kesilen yüklü cezaların affedilmesini talep etmişti.

Bakan ile özel görüşme sonuç verdi
Başkan Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu ve kesilen cezalar iptal oldu. Bakanlığın 25 Ağustos 2022 tarihinde Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, kesilen cezaların iptal edildiği bilgisi verildi.
“Kesilmiş cezaların affedilmesini talep etmiştik”
Girişimleri sonucu cezaların iptal olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Zirai ilaç satışı yapan firmalarımız “Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi” ve “Gübre Takip Sitemi” üzerinden kesilen yüklü miktardaki cezaların ciddi mağduriyetler doğurduğunu, bazı firmaların iş yapamaz hale geldiğini dile getirmişlerdi. Biz de bu konuyu hazırladığımız bir dosya ile Diyarbakır’da yaptığımız özel görüşmede Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye sunarak, kesilmiş cezaların affedilmesini talep etmiştik. Yapılan değerlendirmeler sonrasında cezaların iptal olduğu bilgisi geldi. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir. Sayın Bakanımıza, cezaya maruz kalan üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Üyelerimizin sorunlarının yakın takipçisiyiz”
Oda üyeleri ile güçlü bir diyalog içinde olduklarını söyleyen Başkan Sadıkoğlu, “Odamız üyesi tüm sektörlerle bir araya gelerek yaşanan sorunlar üzerine istişarelerde bulunuyoruz. Yaptığımız toplantılar ve üye ziyaretlerimizdeki talepler üzerine oluşturduğumuz dosyaları ilgili bakanlıklar ve TOBB gündemine taşıyarak çözümü için yoğun gayret sarf ediyoruz. Üyelerimizle olan güçlü diyaloğumuz sektörlerimizin nabzını tutmamıza vesile olurken ısrarcı gayretlerimiz birçok problemin çözülmesini sağladı. Zirai ilaç satışı yapan firmalarımızın yaşadığı bu sorunun çözümü için de ciddi girişimlerde bulunmuş ve Sayın Bakanımızdan cezaların affı için söz almıştık. Üyelerimiz başta olmak üzere ülkemiz genelindeki sektör temsilcileri için ağır yük oluşturan bu cezaların affına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduk. Ben bir kez daha Bakanımız Vahit Kirişçi’ye ilgisi ve desteği için teşekkür ediyorum. Karar üyelerimize hayırlı olsun. Üyelerimizin bizlere ilettiği sorunları icra makamlarına iletmeye ve çözümü noktasında elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ