Başkan Sadıkoğlu: "Hal binasının tadilatı hızlıca yapılmalı"

Başkan Sadıkoğlu: "Hal binasının tadilatı hızlıca yapılmalı"

Ekonomi 18.09.2023 12:26:36 0
Başkan Sadıkoğlu:
Tarih: 18.09.2023 12:26 Güncelleme: 18.09.2023 12:26
Malatya Sebze Meyve Hali’ni ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Esnafımız hasar alan hal binasında ticaretini sürdürmek için mücadele ediyor. Esnafımızın ve vatandaşımızın can sağlığı için tehlike arz eden hasarlar bir an önce tadilat edilmeli” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Sebze Meyve Hali’ni ziyaret ederek, sebze ve meyve komisyoncularıyla görüştü.
Ziyaretinden dolayı Başkan Sadıkoğlu’na teşekkür eden hal esnafı sorunlarını anlattı. En önemli sorunlarının hal binasında oluşan deprem hasarları olduğunu belirten esnaf, yetkililerin hiçbir sorumluluk almadıklarını ve yalnız bırakıldıklarını söyledi.
“Tadilat bir an önce başlamalı”
Sebze meyve halinin Malatya’da önemli bir ticaret merkezi olduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle hal esnafımızı ziyarete geldik. Hal binasının deprem sonrası aldığı hasarı görüp, esnafımızı da dinleyince açıkçası üzüldük. Hal binası 6 Şubat depremlerinde ciddi manada hasar almış. Özellikle ofis olarak kullanılan asma katlar darmadağın. Esnafımız, tehlike arz eden bu ortamda ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Deprem sonrası iş hacimleri yüzde 50’nin altına düşen esnafımızın tadilat maliyetini kaldıracak durumda değil. İlgili ve yetkili kurumlara müracaat eden esnafımız olumsuz yanıtlar aldığını söyledi. Resmi kurumlar tarafından hasar tespiti dahi yapılmayan hal binasının bir an önce tadilat edilmesi gerekiyor. Buradan ilgililere sesleniyoruz, hal binası esnafımıza sahip çıkın ve tadilatları başlatın” dedi.
" Dünyanın yardım eli uzattığı esnafın kirasına zam"
Hal binasında yüzde 125 oranında yapılan kira zammına tepki gösteren Başkan Sadıkoğlu, “Hal esnafımız kira bedellerinin deprem sonrası arttırıldığını da dile getirdi. Dünyanın her yerinden yardım elinin uzatıldığı bir şehirde ticareti yerle bir olmuş esnafın işyerlerine zam yapılmasını, üstelik yüzde 125 oranında zam yapılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Deprem sonrası ayakta kalmaya çalışan, ticari varlığını sürdürmek için mücadele eden hal esnafımıza kira bedelleri konusunda yardımcı olunmalı. Yeniden değerlendirilip, gerekirse indirim yapılmalı. Artan kira bedelleri doğrudan ürünlerin fiyatlarına yansıyor, bu da domino etkisiyle vatandaşının alım gücünü olumsuz etkiliyor. Hal esnafımızın sorunlarının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
“Temizlik ve güvenlik tedbirleri artırılmalı”
Başkan Sadıkoğlu, “Hal esnafımızın bizlere ilettiği başka sorunları da var. Hal binasının çevresinde bulunan ana arterlerde devam eden alt ve üst yapım çalışmaları hızlıca tamamlanmalı. Şehrin giriş ve çıkışı ile farklı bölgelere hal binasının konumunu belirten yön levhaları konulmalı. Kış aylarında büyük mağduriyetler oluşturan hal binasının orta kısmının çatısının kapatılması sorunu da yıllardır çözülmeyi bekliyor. Temizlik ve güvenlik konusunda da tedbirler artırılmalı” diye konuştu.
Başkan Sadıkoğlu’nun ziyaretine MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım, Meclis Üyeleri Burhan Lüleci, Murat Güllü, Erol Ergül, İbrahim Arduç, Meslek Komitesi Başkanı Erdal Karakuş, önceki dönem meclis üyeleri Sıddık Özdemir ve Selami Özen ile Malatya Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarları Derneği Başkanı Celal Akbay eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ