Başkan Kılıç’tan müze tepkisi

Başkan Kılıç’tan müze tepkisi

Genel 5.06.2024 15:29:18 0
Başkan Kılıç’tan müze tepkisi
Tarih: 05.06.2024 15:29 Güncelleme: 05.06.2024 15:29
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından yaptırılan ve 2018 yılında hizmete açılan İslam Eserleri Müzesi, bakımsızlık ve ihmal yüzünden içler acısı bir hale geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı sıfatıyla katıldığı törenle hizmete açılan ve adından uzun süre söz ettiren görkemli yapı, Melik Yaşar’ın Çat Belediye Başkanı seçilmesinin ardından özel bir protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmişti.
İslam Eserleri Müzesini 25 yıllığına Çat Belediyesi’nden devralan bakanlık ise, büyük umutlarla inşa edilen müze binasının kapısını 2 yıl boyunca hiç açmadı. Bakımsızlık yüzünden tanınmaz hale gelen müzeyi görenler, şaşkınlığını gizleyemezken, Çat Belediye Başkanı CHP’li Arif Hikmet Kılıç ise, “Pes Doğrusu!” ifadesini kullandı.
Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesini 2018 yılında görkemli bir törenle hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Arif Hikmet Kılıç, “Açılış törenimize o dönem CHP Genel Başkanımız olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. Biz bu müzede aralarında bazı kutsal emanetlerin de bulunduğu çok sayıda eseri bir araya getirmiş ve ilçemizde turizm adına çok kıymetli bir adım atmıştık” dedi.
2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Çat Belediye Başkanlığı görevini AK Partili Melik Yaşar’a devrettiğini kaydeden Başkan Arif Hikmet Kılıç, “İlçeye kazandırdığımız bu eser rahatsızlık uyandırmış olacak ki, önce çeşitli karalama kampanyaları organize edildi, sonra da bu görkemli yapı Kültür ve Turizm Bakanlığına 25 yıllığına devredildi. Bakanlık, içindeki eserleri taşıdı, ancak edindiğimiz bilgilere göre; daha sonra binanın değil kapısını bile açmak, önünden bile geçmedi. İlçemizde turizm adına atmaya çalıştığımız bu kıymetli adım, ne yazık ki bakımsızlığa, ihmale ve hatta daha ötesi kötü niyete kurban edildi. Bir ilçeye el birliğiyle bu kadar mı kötülük yapılır? Bir ilçeye kazandırılmış böyle kıymetli bir esere bu kadar mı düşmanca davranılır? Çok merak ediyorum; acaba Çat ilçemize bir müzeyi mi çok gördüler yoksa bu müzenin Çat ilçemize CHP’li bir belediye başkanı tarafından kazandırılmış olmasını mı hazmedemediler.” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: başkan kılıç’tan müze tepkisi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ