Başkan Kılıç’tan müze tepkisi

Başkan Kılıç’tan müze tepkisi

Genel 5.06.2024 15:29:18 0
Başkan Kılıç’tan müze tepkisi
Tarih: 05.06.2024 15:29 Güncelleme: 05.06.2024 15:29
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından yaptırılan ve 2018 yılında hizmete açılan İslam Eserleri Müzesi, bakımsızlık ve ihmal yüzünden içler acısı bir hale geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı sıfatıyla katıldığı törenle hizmete açılan ve adından uzun süre söz ettiren görkemli yapı, Melik Yaşar’ın Çat Belediye Başkanı seçilmesinin ardından özel bir protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmişti.
İslam Eserleri Müzesini 25 yıllığına Çat Belediyesi’nden devralan bakanlık ise, büyük umutlarla inşa edilen müze binasının kapısını 2 yıl boyunca hiç açmadı. Bakımsızlık yüzünden tanınmaz hale gelen müzeyi görenler, şaşkınlığını gizleyemezken, Çat Belediye Başkanı CHP’li Arif Hikmet Kılıç ise, “Pes Doğrusu!” ifadesini kullandı.
Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesini 2018 yılında görkemli bir törenle hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Arif Hikmet Kılıç, “Açılış törenimize o dönem CHP Genel Başkanımız olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. Biz bu müzede aralarında bazı kutsal emanetlerin de bulunduğu çok sayıda eseri bir araya getirmiş ve ilçemizde turizm adına çok kıymetli bir adım atmıştık” dedi.
2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Çat Belediye Başkanlığı görevini AK Partili Melik Yaşar’a devrettiğini kaydeden Başkan Arif Hikmet Kılıç, “İlçeye kazandırdığımız bu eser rahatsızlık uyandırmış olacak ki, önce çeşitli karalama kampanyaları organize edildi, sonra da bu görkemli yapı Kültür ve Turizm Bakanlığına 25 yıllığına devredildi. Bakanlık, içindeki eserleri taşıdı, ancak edindiğimiz bilgilere göre; daha sonra binanın değil kapısını bile açmak, önünden bile geçmedi. İlçemizde turizm adına atmaya çalıştığımız bu kıymetli adım, ne yazık ki bakımsızlığa, ihmale ve hatta daha ötesi kötü niyete kurban edildi. Bir ilçeye el birliğiyle bu kadar mı kötülük yapılır? Bir ilçeye kazandırılmış böyle kıymetli bir esere bu kadar mı düşmanca davranılır? Çok merak ediyorum; acaba Çat ilçemize bir müzeyi mi çok gördüler yoksa bu müzenin Çat ilçemize CHP’li bir belediye başkanı tarafından kazandırılmış olmasını mı hazmedemediler.” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: başkan kılıç’tan müze tepkisi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ