Başkan Gürkan’dan hizmet destanı vurgusu

Başkan Gürkan’dan hizmet destanı vurgusu

Kültür Sanat 23.09.2022 14:44:38 0
Başkan Gürkan’dan hizmet destanı vurgusu
Tarih: 23.09.2022 14:44 Güncelleme: 23.09.2022 14:44
İstanbul’da, 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu şehirde yaşayan ve halkın teveccühü ile gelen yerel yönetici olarak bu şehre hizmet destanı yazmak zorundayız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 25 Eylül akşamı sona erecek olan İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinin açılışına katılarak İstanbul’da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi. Etkinlik çerçevesinde Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürün misafirlere tanıtılacak. İmparatorluklara başkentlik yapmış önemli bir şehirde bulunduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında, “İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehri diye Malatya’yı tarif ediyoruz. İlk devletin, ilk gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evrilme Malatya’da zuhur etmiştir. Medeniyetin başladığı yer Malatya’dır. Dünya’da ilk devletin kurulduğu yer Malatya’dır. İnsanlık tarihinde bu kadar önemli olan bu şehirde yaşamak bizim için bir şereftir aynı zamanda bir vebaldir. Bu şehirde yaşayan ve halkın teveccühü ile yerel yönetici olarak bu şehre hizmet destanı yazmak zorundayız. Güzel bir şehirde, imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Necip Fazıl Kısakürek şöyle tarif ediyor, İstanbul, İstanbul. Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar, Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar. Gecesi sümbül kokan Türkçesi bülbül kokan, İstanbul, İstanbul. İmparatorluklara başkentlik yapmış bir yerde Malatya tanıtım günlerini icra etmek biz Malatyalılar için de bir onurdur. Malatya Tanıtım Günleri önemlidir. Burada hemşerilerimden şunu ifade etmek istiyorum. Malatya Tanıtım Günleri bunu bir hemşehri buluşmasının ötesinde Malatya’nın kültürel, sosyal ve ekonomik yönden tanıtılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesi ve mahalle komşularımızı buraya getirerek Malatya’mızın tanıtımını burada yapmalıyız. Güneşin Altın Yumurtası olan kayısımızın Türkiye ve Dünya için ne kadar önemli olduğunu anlatmamız gerekiyor. İstanbul’da gerçekleştiren bu buluşmanın Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından ‘Arslantepe’den Yeditepe’ye Malatya Tanıtım Günleri’ temasıyla İstanbul Yenikapı’da açılan stantlar gezilerek İstanbul’da yaşayan Malatyalılar ile bir araya gelindi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ