Başkan Gürkan: “Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz”

Başkan Gürkan: “Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz”

Ekonomi 25.05.2023 16:44:30 0
Başkan Gürkan: “Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz”
Tarih: 25.05.2023 16:44 Güncelleme: 25.05.2023 16:44
Ziraat Odası Başkanlarını ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz tarımın, hayvancılığın gelişmesi, ürünlerimizin daha kaliteli olması noktasında ve kayısımızın dünya pazarında hak ettiği yeri alması noktasında büyük gayret gösteriyoruz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri makamında kabul ederek bir süre görüştü. Malatya’ya tarım ve hayvancılık adına yapılan yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Kılıç, Başkan Gürkan’ın her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olarak destek verdiğini belirtti. Malatya’da tarım ve hayvancılık adına Başkan Gürkan’ın birçok yatırım yaptığını belirten Kılıç, “Bir afet bir felaket yaşadık. Malatya’mızın güzel şehrimizin herkesin gıpta ile baktığı şehrimizin büyük bir afet dolayısıyla yıkıldığını herkes biliyor. Burada bazı şeylerin başka yerlere çekmesine gerek yoktur. Biz Selahattin Gürkan Başkanımızın neler yaptığını biliyoruz nasıl çalıştığını biliyoruz Şehrül Emin olduğunu biliyoruz. Biz çiftçi olarak üreticiler olarak bu yatırımların devamı konusunda sürekli Başkanımızın yanında olacağımızı ifade ediyor, kendilerine tarıma verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“Üreticiye destek verilmesi önemli bir hadisedir”
Her daim üreticilerin yanında olduğunu belirten Başkan Gürkan ise ziraatın önemli bir birim olduğunu ve Türkiye’nin de bir tarım ülkesi olduğunu söyledi. Malatya’nın da tarım şehri olduğunun altını çizen Gürkan, “Dünya kayısı başkenti olan Malatya’da Dünya Kayısı ve Ticaret Merkezi olması gerekiyordu. Tarımla uğraşan bu memlekette ‘arasa’ diye tabir ettiğimiz buğday ve arpaların pazarlanması için olan bir ticaret merkezinin olması lazımdı. Fidanları yetiştiren ve fidanların pazarlanması için Fidancılar Sitesinin olması gerekiyordu. Bütün bunları muhafaza eden depoların yapılması gerekiyordu. Bunların hepsi yapıldı ve yapılıyor. Bütün bunların yanından bir taraftan sulama kanalları bir taraftan sulama için artezyenler bir taraftan da ekim ve dikim için tohum fidan gibi benzeri desteklerin vatandaşımıza verilmesi çok önemli bir hadisedir” ifadelerine yer verdi.
Tarım ve hayvancılığın gelişmesinin yanı sıra kayısının da dünya pazarında hak ettiği yeri alması için büyük çaba sarf ettiklerini de belirten Gürkan, “Kayısının dünya piyasasındaki değeri 5 milyar dolar. Bu 5 milyar dolardan ne kadarını şehir olarak almamız gerekiyor’ inşallah kayısının ürün olarak ambalaj olarak besin olarak türevlendirilip çeşitlendirilmesi halinde kayısıdan elde ettiğimiz gelir 2 milyar dolar rakamına kadar ulaşacaktır. Bu da Malatya’nın 10 kat daha zenginleşmesi anlamına gelecek. Dolayısıyla Malatya yaşadığı bu afeti de el ele vererek hep birlikte atlatacaktır. Birbirimize destek olacağız. Bu bir milli felakettir, milli felaketteler milli birlik ve beraberlikle üstesinde gelinir” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ