Başkan Gürkan, Orduzu bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Başkan Gürkan, Orduzu bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Ekonomi 22.01.2023 14:18:42 0
Başkan Gürkan, Orduzu bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi
Tarih: 22.01.2023 14:18 Güncelleme: 22.01.2023 14:18
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, Orduzu park yürüyüş proje alanı ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın inceleme programına, DSİ Malatya 92. Şube Müdürü Mehmet Aytaç Sucu, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve daire başkanları eşlik etti.
Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’nin kaba inşaatının tamamlandığını vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde şu anda kaba inşaatlarımız tamamlandı. İç kısımda tesisat ve çelik çatı imalatımız devam ediyor. Kompleksimiz Mayıs ayına kadar inşallah tamamlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden DSİ Malatya 92. Şube Müdürü Mehmet Aytaç Sucu, “EXPO 2028’in düzenleneceği Orduzu bölgesinde devam eden inşaat çalışmaları yerinde incelemek için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’la bir araya geldik. Mevcut yapılan çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını gördük. Gerçekleştirilen hizmetler için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim” diye konuştu.

“Malatya dünyanın parlayan yıldızı olma hedefine emin adımlarla yürüyecektir”
Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, Orduzu park ve yürüyüş proje alanı ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yaptığımız incelemede göletin kapasitesi, su hacminin artırılması, vatandaşı suya düşme tehlikesini önlemek amacıyla gerekli duvar çalışmaları yapıldı. Köprü çalışmaları da tamamlandığında vatandaşımız buradan Turgut Özal Tabiat Parkı’na köprü yoluyla gidip gelebilecekler. Aynı zamanda bu alanda EXPO 2028 icra edileceği için Millet Bahçeleri’nin alanlarının oluşturulması için de çalışmalarımız yapılıyor. Çalışmalarımız neticesinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu, Malatya’ya yakışacak bir cimnastik salonu, gençlik karşılama ve konaklama merkezi yapılıyor. Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksine yaptığımız çalışmaları yerinde görmek ve incelemek maksadıyla burada bulunuyoruz. Kompleksimizin kaba inşaatlarının bittiğini, iç dizayn ile alakalı ince işçilik gerektiren işlerin de başladığını görüyoruz. İnşallah bunlar Mayıs, Haziran ayları gibi neticelenecektir. Diğer hizmetlerimizde olduğu gibi bu hizmetimizi de Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. En fazla yatırım yapan bir belediye olma hüviyeti içerisinde çalışıyoruz. Kompleksimizin diğer tarafında bulunan inşaatlarımızın da Temmuz, Ağustos ayları gibi yolları ve çevre düzenlemesiyle beraber tamamlanacak. Malatya dünyanın parlayan yıldızı olma noktasındaki hedefine de emin adımlarla yürüyecektir. Çalışmaları yapan ilgili müellif firmamıza ve kontrol yapan ilgili arkadaşlarımıza ve her şeyden önce çalışmalarımıza destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımıza Malatyalı hemşerilerim ve şahsım adına teşekkürü bir borç bilirim. Yapılan çalışmalarımızın da Malatyalı hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ