Başkan Gürkan, “İşçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur”

Başkan Gürkan, “İşçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur”

Politika 1.05.2023 17:29:03 0
Başkan Gürkan, “İşçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur”
Tarih: 01.05.2023 17:29 Güncelleme: 01.05.2023 17:29
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Burada konuşan Başkan Selahattin Gürkan, “İşçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur” dedi.
İmzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, yönetim kurulu ve temsilcileri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
Toplu İş sözleşmelerinin deprem dolayısıyla 3 ay ertelenmesine rağmen, Başkan Gürkan’ın toplu iş sözleşmesinin bir an önce yapılmasını istediğini ve sosyal haklarıyla beraber yüzde 80’in üzerinde bir zam yapıldığını kaydeden Başkan Bünyamin Geleri, “MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız, Mali İşler Dairesi Başkanlığımız koordinatörlüğünde yönetim kurulumuz ile beraber arkadaşlarımızın sözleşmelerini güzel bir şekilde yaptık. 500 arkadaşımızı diğer birimlerimizden ayırt etmeden sosyal hakları ile beraber bir zam yapmış oldu. Allah Sayın Başkanımızdan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan razı olsun. Malatya’mız depremlerden ağır yara aldı ama biz hep beraber güçlüyüz ve Sayın Başkanımız bunu bizlere bir kez daha gösterdi” diye konuştu.
“Biz personellerimizle beraber güçlü bir belediyeyiz”
Toplu iş sözleşmesinin MOTAŞ’ta çalışan personele hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Gürkan ise “Bizler işverenler olarak arkadaşlarımızla iş görenler olarak bir bütünüz” dedi. Bütüncül olarak hareket ettikleri zaman kurumun ayağa kalkacağını ifade eden Gürkan, “Biz işverenler eşit işe eşit ücret politikasını benimsemediğimiz takdirde, iş yerinde çalışma barışını ve sosyal barışı bozarız. Çalışma barışının, çalışma şartlarının ve ücretlerin daha iyileştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız da geldiğimiz günden itibaren devam ediyor.
Zaman zaman bazı kesimler belediyenin maaşları azmış gibi bir algı oluşturuyorlar. Belediyemiz HAK-İŞ Sendikasına bağlıdır. HAK-İŞ Genel Başkanımız Malatya’da bizleri ziyaret ettiğinde ‘Türkiye’nin en iyi sözleşmesi Malatya’da yapıldı’ dedi. Ücret, sosyal haklar, sosyal şartlar bakımından iyi olduğunu söyledi. Dolayısıyla işçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur. Kurumumuz güçlü olur. Bu şuurla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 6 Şubat’ta vuku bulan depremlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli ile birlikte ayakta kaldı. O nedenle biz güçlü bir belediyeyiz. Depremde var gücüyle çalışan personelimi takdir ettiğimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
MOTAŞ’ın Malatya’da ücretsiz bir şekilde yolcu taşımaya devam ettiğinin de altını çizen Gürkan, “Diğer taraftan da MASKİ ücretsiz su dağıtımı yapıyor. Bütün bu sıkıntılı sürece rağmen, şu anda hiçbir gelirin olmamasına rağmen belediyemiz Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Personelimize ve memurlarımıza da AFAD yardımı verip, çalışma barışı, eşit ücret açısından önemli çalışmamız olmuştur. Toplu sözleşmemizin MOTAŞ’ta çalışan personelimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ