Başkan Gülerci, tatilcileri Dumlubaba’ya davet etti, yetkilileri göreve çağırdı

Başkan Gülerci, tatilcileri Dumlubaba’ya davet etti, yetkilileri göreve çağırdı

Genel 18.06.2025 09:37:27 0
Başkan Gülerci,  tatilcileri Dumlubaba’ya davet etti, yetkilileri göreve çağırdı
Tarih: 18.06.2025 09:37 Güncelleme: 18.06.2025 09:37
Dumlubaba Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Kenan Gülerci yaz mevsiminin gelmesiyle yayla turizmi açısından Dumlubaba’nın tatilcilerin gözde mekânı olacağını hatırlatarak Dumlubaba suyunun iyileştirilmesi ve halk arasında kutsal su olarak bilinen kaynak suyun üzerine yasa dışı dökülen betonun temizlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.
Başkan Kenan Gülerci açıklamasında şunları kaydetti; "Karların erimesiyle Mescit dağlarının halk arasında, tarihi kaynaklarda kutsal su olarak tanımlanan Dumlubaba suyu mevkiinin geçen yıl ilk adımın atıldığı gibi bu yaz döneminde de yayla turizmi bakımından tatilcilerin uğrak yeri olacağını öngörüyoruz. Okulların tatil olmasıyla sılayı rahim için memleketimize gelen hemşerilerimizin, sıcak yaz günlerinde yayla serinliğini yaşamak isteyen vatandaşlarımızın Dumlubaba’ya çıkmak isteyeceklerini biliyoruz.
Dernek olarak bizler de bir takım sosyal - kültürel etkinliklerin hazırlık çalışmalarını yürütmekteyiz. Dumlubaba’ya çıkan yollarının iyileştirilmesi ve su kaynağındaki beton blok tamamen kaldırılmalıdır. Bu durumda Dumlubaba’nın gerek Akdağ mahallesinden gerekse Güngörmez mahallesinden çıkan yollarının iyileştirilmesi için destek bekliyoruz. Ayrıca şehrimizin binlerce yıllık kültür ve tabiat mirası olan suyun kaba betonlarla kapatılmış olması kabul edilemez. Kamuoyu bu konuda geçen yıl tepkisini koymuş, suyun üzerindeki kaba beton kırılmıştı; ancak suyun üzerindeki hafriyat ve beton blok tamamen kaldırılmadı.
Dumlubaba suyu dünya mirasıdır
Bu coğrafyanın ortak değeri olan su hiçbir şahsın özel mülkü değildir. Dumlubaba’ya özel ilgisi olduğunu bildiğimiz Sayın Valimizden bu kıymetli suyun üzerindeki betonun tamamen temizlenmesi için sorumlulara talimat vermesini bekliyoruz."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ