Başkan Güder gençlerin TEKNOFEST gezisi talebini geri çevirmedi

Başkan Güder gençlerin TEKNOFEST gezisi talebini geri çevirmedi

Bilim ve Teknoloji 4.09.2022 15:34:44 0
Başkan Güder gençlerin TEKNOFEST gezisi talebini geri çevirmedi
Tarih: 04.09.2022 15:34 Güncelleme: 04.09.2022 15:34
Bu yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’e katılıp yeni teknolojileri yakından görmek istediklerini Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e ileten gençlerin bu isteği geri çevrilmedi. Battalgazili gençler Türkiye’nin ayakları yere basmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalini gezerken kendilerine bu imkanı sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ettiler.
Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel gezi turuna katılan Battalgazili gençler, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda katılımla Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST‘i gezdi. Binlerce yarışmacının yer aldığı festivalde kurulan stantları inceleyen ve birbirinden önemli projeler hakkında bilgiler alan gençler bu büyük festivale hayran kaldı. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliğinde gösteri uçuşlarını da izleyen öğrenciler, düzenlenen bu özel gezi turu için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti. Öğrencilerden Ekin Yanehir Koyun, “Güzel bir gezi oldu buradaki etkinliği gayet başarılı buldum. Yeni arkadaşlar edindik. Ayrıca uçaklar ve 3D gerçekten güzeldi. Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Beyzanur Bakış da “Buraya Malatya’dan bir heyecanla geldik. Çok güzelmiş beklediğimizden daha güzelmiş. Başkanımıza bizim buraları görmemize imkan sağladığı için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız hayalimizi gerçekleştirdi”
TEKNOFEST’i çok beğendiğini ifade eden öğrencilerden Özlem Günaydın da “Alanı gezdim ve hayalim olduğu için buradayım. Aklımdaki hayalleri daha gerçek ki bir konuma getirmiş oldum. Savaş uçakları sahil güvenlik dikkatimi çekti. Belediyemize ve Osman Güder başkana teşekkür ederim bizi böyle bir programa getirdikleri için” şeklinde konuştu.
Umut Zahir isimli öğrenci ise “Burası ufkumuzu, bakış açımızı genişletti. Yeni yerli teknolojileri görmek bizi duygulandırdı. Hem de ülkemizin nasıl ilerlediğini görmüş olduk. Bizleri bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Muhammet Ali Yılmaz da ilk defa TEKNOFEST’i gezdiğini söyleyerek, “Çok memnun kaldık. Belediye başkanımız Sayın Osman Güder’e çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun gelmeyenlere de tavsiye ederim. Çok güzeldi çok eğlendik. Bizim için geleceğe bir adım olabilir. Bana ve bütün arkadaşlarıma katkı sağlıyor. Kısacası eğlendik çok güzel geçti” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere eşlik eden öğretmen Hüsamettin Karakelle ise “Bu gezi bizlere çok şey kattı gerek Türkiye’nin üretim gerçeğini gerek bilime verdiği önemi sahada görerek anlamış bulunmaktayız. Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ederim çok verimli bir gezi gerçekleştirmiş oldu” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ