Başkan Güder: Düzenli ve daha güzel bir Malatya inşa edeceğiz

Başkan Güder: Düzenli ve daha güzel bir Malatya inşa edeceğiz

Genel 6.06.2023 19:16:33 0
Başkan Güder: Düzenli ve daha güzel bir Malatya inşa edeceğiz
Tarih: 06.06.2023 19:16 Güncelleme: 06.06.2023 19:16
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaşanılan asrın felaketi sonrasında muhtarların sorunlarını dinlemek ve taleplerini almak üzere ilçedeki tüm mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı düzenledi. Talepleri dinleyen Başkan Güder, “6 Şubat’ta bir felaket yaşadık ama Allah’ın izniyle güzel bir şehir kuracağız.” ifadelerini kullandı.
6 Şubat’ta yaşanılan asrın felaketi sonrasında mahallelerde yaşanılan ve muhtarların karşılaştığı sorunları dinlemek, vatandaşların muhtarlara ilettiği talepleri birinci ağızdan yanıtlamak üzere muhtarlarla Çınar Park Sosyal Tesislerinde toplantı düzenledi. İlçede bulunan 103 mahalle muhtarının davet edildiği toplantı da Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Allah’ın izniyle güzel bir şehir kuracağız. Vatandaşlarımız için düzenli ve daha güzel bir Malatya’yı hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
Her zaman istişareye önem verdiklerini ifade eden Başkan Güder, “6 Şubat depreminden önce olduğu gibi bugünde muhtarlarımızla birlikte istişare kültürüne dayalı yol yürüyoruz. Deprem esnasında bizim en büyük destekçimiz oldular. Asrın felaketinin ilk anından itibaren koordineli bir şekilde Malatya’mız için birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Küçük aksilikler oldu ama onu da birlikte aştık. Hamdolsun ki bugünlere geldik. Çok büyük sorunlar şükürler olsun ki yaşamadık, çünkü hepimiz gücümüzün üzerinde bir efor sarf ettik. Battalgazi bölgemizde yaklaşık 50 bin civarında orta hasar, ağır hasar, acil yıkılacak ve yıkılan konut var. Hepimizin birinci önceliği yerinde dönüşümün olması. Battalgazi ilçemizde birinci önceliğimiz kentsel ve yerinde dönüşüm. Bizim mahalle kültürünü yok etmememiz gerek. Bunun için büyük mücadele ediyoruz. Muhtarlarımızın sorunları varsa bizlere iletsinler, bizlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza geldiği zaman iletelim. Çarşımızın kurulmasında yapılacak olan yapıların altına otoparkların inşa edilmesi de olmazsa olmazımızdır. 6 Şubat’ta bir felaket yaşadık ama Allah’ın izniyle güzel bir şehir kuracağız. Vatandaşlarımız için düzenli ve daha güzel bir Malatya inşa edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.
Deprem sonrasında yaraların sarılması için çok yoğun çalıştıklarını aktaran Başkan Güder, “Esnaflarımız için konteyner dükkânlar kurduk. Mahallelerimizde ihtiyaca göre iş yerleri de kurmaya devam edeceğiz. Hafriyat konusunda bazı şikayetler alıyoruz. Ekiplerimiz bu şikayetlere çözüm bulmak için gece gündüz çalışıyor. Gerekirse 8 saat değil 18 saat çalışacağız ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Muhtarlarımızdan ricamız; mahallelerimizde belirli günler belirleyelim ve hafriyatları o günlerde topluca alalım. Mahallelerimizdeki çadırları da yavaş yavaş kaldırmamız gerekiyor. Hala çadırda kalan vatandaşlarımız varsa onları da çadır kente götürelim. Çünkü o noktalarda vatandaşlarımızın ihtiyaçları daha düzenli olarak gideriliyor. Muhtarlarımız bizim başımızın tacıdır. Muhtarlarımızla birlikte koordineli olarak çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç da Başkan Güder’e depremin hemen ardından başlattığı çalışmalardan ötürü ve düzenlenen toplantıdan dolayı teşekkür ettiler. Katılım sağlayan muhtarlar da tek tek söz alarak taleplerini Başkan Güder’e ilettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ