Başkan Geçit’in ‘Taziye evleri’ vaadi gerçeğe dönüşüyor

Başkan Geçit’in ‘Taziye evleri’ vaadi gerçeğe dönüşüyor

Politika 21.03.2025 13:56:20 0
Başkan Geçit’in ‘Taziye evleri’ vaadi gerçeğe dönüşüyor
Tarih: 21.03.2025 13:56 Güncelleme: 21.03.2025 13:56
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatlerinden olan ‘Taziye Evleri’ Projesi, Yeşilyurt’un 10 farklı mahallesinde vatandaşların hizmetine sunulacak. Hayırseverlerin destekleriyle inşa edilecek olan taziye evleri için tespit edilen alanları inceleyen Başkan Geçit, "İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyal dayanışmayı güçlendirecek ve geleneklerimizi yaşatacak taziye evlerini teker teker hizmete sunacağız" dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özgür, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleriyle birlikte ‘Taziye Evi’ projesinin uygulanacağı mahallelerde incelemelerde bulundu.
Yeşilyurt’ta tespit ettikleri 10 farklı noktaya hayırseverlerin destekleriyle Taziye Evleri inşa edeceklerini ifade eden Başkan Geçit, çok amaçlı alanları ve işlevsel yapısıyla modern bir ortamda hizmete sunulacak olan taziye evleri sayesinde yakınlarını kaybeden vatandaşlara en zor zamanlarında destek olacaklarını ifade etti.
31 Mart 2024 yılındaki seçimlerde vatandaşlara sözünü verdikleri ‘Taziye Evleri’ projesini ilçeye kazandırmak için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Geçit, "Ebedi ve nihai yolculuğuna uğurladığımız büyüklerimizin, komşularımızın ve sevdiklerimizin akrabalarını teselli etmek, onların üzüntülerine ortak olmak inancımızın ve millet olmamızın bir geleneğidir. Geçen yıl ki seçimler öncesinde vatandaşlarımıza ‘Taziye Evleri’ kuracağımıza yönelik sözler vermiştik. Yakınlarını kaybeden hemşehrilerimizin taziyelerini modern ve temiz bir ortamda kabul etmeleri için ilçemizin 10 farklı noktasına taziye evleri kurarak ilçemizin temel ihtiyaçlarından bir tanesini daha gidermiş olacağız. Taziye evlerimizi kuracağımızın alanları detaylı olarak inceledik, mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle fikir alış verişleri yapıyoruz. Hayırseverlerimizle işbirliği halinde hizmete sunacağımız taziye evlerimiz çok amaçlı ve işlevsel yapısının yanı sıra modern ve düzenli yapısı ile ilçemize ayrı bir değer katacaktır" dedi.
Başkan Geçit, taziye evlerinde taziyelerin kabul edileceği salonun yanı sıra mutfak, mescit, lavabo ve tuvalet bölümlerinin yer alacağını ifade ederek, " İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyal dayanışmayı güçlendirecek ve geleneklerimizi yaşatacak taziye evlerini teker teker hizmete sunacağız. Bu önemli projenin hayata geçirilmesiyle birlikte mahallelerimiz, daha nezih ve ferah taziye evlerine kavuşacaktır. Bu ve benzeri projelerimizle şehrimizin ve ilçemizin yeniden ayağa kalkması, toparlanması ve şehir hayatının normalleşmesine katkı sunmuş oluyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızı kışın soğukta, yazında sıcakta taziyelerini kabul etmelerinin önüne geçmiş olacağız. Taziye evlerimiz şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ