Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi

Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi

Genel 10.11.2025 13:16:36 0
Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi
Tarih: 10.11.2025 13:16 Güncelleme: 10.11.2025 13:16
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, kırsal bölgelerde sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmaları vatandaşların ulaşım güvenliği ve yaşam kalitesini artırıyor. Yeşilyurt Belediyesi, sıcak asfalt, sathi kaplama ve taş duvar uygulamalarıyla mahalle yollarını modern ve güvenli hale getiriyor.
Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit, Porga bölgesindeki Salkonak, Ortaköy, Aşağıköy ve Öncü mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Geçit, kırsal mahallelerin gelişiminin Yeşilyurt’un bütüncül kalkınma vizyonunun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
Başkan Geçit, Porga bölgesinde bugüne kadar 3 kilometrelik yeni imar yolu açıldığını, 10 kilometrelik yol genişletme ve 15 kilometrelik stabilize yol çalışmasıyla bölgenin ulaşım altyapısının güçlendirildiğini söyledi. Ayrıca, 11 bin ton sıcak asfalt serimi, 65 kilometrelik sathi kaplama, 8 bin 444 metreküp taş duvar, 1.300 metre tel örgü ve 4 bin metrekare kilit taşı çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.
Yeşilyurt’un her mahallesine eşit hizmet götürmeyi ilke edindiklerini belirten Başkan Geçit, "Kırsal bölgelerimizde yaşamı kolaylaştırmak, göçü önlemek ve vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz. Bu yatırımlar sadece bugünü değil, geleceğin Yeşilyurt’unu inşa etmek içindir" dedi.
Başkan Geçit, kırsal bölgelerde yapılan hizmetlerin sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, bölgenin ekonomik hareketliliğine de katkı sağladığını belirtti. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaz boyunca ilçenin dört bir yanında yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Geçit, "Her mahallemizde vatandaşlarımızın taleplerine uygun, kalıcı ve modern hizmetler üretiyoruz. Hep birlikte daha güçlü, daha yaşanabilir bir Yeşilyurt için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ