Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi

Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi

Genel 10.11.2025 13:16:36 0
Başkan Geçit, Porga bölgesinde kırsal yatırımları yerinde inceledi
Tarih: 10.11.2025 13:16 Güncelleme: 10.11.2025 13:16
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, kırsal bölgelerde sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmaları vatandaşların ulaşım güvenliği ve yaşam kalitesini artırıyor. Yeşilyurt Belediyesi, sıcak asfalt, sathi kaplama ve taş duvar uygulamalarıyla mahalle yollarını modern ve güvenli hale getiriyor.
Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit, Porga bölgesindeki Salkonak, Ortaköy, Aşağıköy ve Öncü mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Geçit, kırsal mahallelerin gelişiminin Yeşilyurt’un bütüncül kalkınma vizyonunun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
Başkan Geçit, Porga bölgesinde bugüne kadar 3 kilometrelik yeni imar yolu açıldığını, 10 kilometrelik yol genişletme ve 15 kilometrelik stabilize yol çalışmasıyla bölgenin ulaşım altyapısının güçlendirildiğini söyledi. Ayrıca, 11 bin ton sıcak asfalt serimi, 65 kilometrelik sathi kaplama, 8 bin 444 metreküp taş duvar, 1.300 metre tel örgü ve 4 bin metrekare kilit taşı çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.
Yeşilyurt’un her mahallesine eşit hizmet götürmeyi ilke edindiklerini belirten Başkan Geçit, "Kırsal bölgelerimizde yaşamı kolaylaştırmak, göçü önlemek ve vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz. Bu yatırımlar sadece bugünü değil, geleceğin Yeşilyurt’unu inşa etmek içindir" dedi.
Başkan Geçit, kırsal bölgelerde yapılan hizmetlerin sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, bölgenin ekonomik hareketliliğine de katkı sağladığını belirtti. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaz boyunca ilçenin dört bir yanında yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Geçit, "Her mahallemizde vatandaşlarımızın taleplerine uygun, kalıcı ve modern hizmetler üretiyoruz. Hep birlikte daha güçlü, daha yaşanabilir bir Yeşilyurt için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ