Başkan Geçit: ‘Muharrem Ayı, sadece matem değil, kardeşlik ayıdır’

Başkan Geçit: ‘Muharrem Ayı, sadece matem değil, kardeşlik ayıdır’

Genel 2.07.2025 12:07:55 0
Başkan Geçit: ‘Muharrem Ayı, sadece matem değil, kardeşlik ayıdır’
Tarih: 02.07.2025 12:07 Güncelleme: 02.07.2025 12:07
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla düzenlenen iftar programında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Oba Çadırı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Geçit, Muharrem Ayı’nın yalnızca matem ayı olmadığını, aynı zamanda paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin de ayı olduğunu vurguladı.
Başkan Geçit, "Muharrem Ayı, İslam tarihinin en hüzünlü olaylarından biri olan Kerbela hadisesinin yaşandığı aydır. Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in şehadeti, zulme karşı direnişin ve mazlumun yanında olmanın simgesidir. Bu ay, sadece bir matem değil; ibret, direniş ve duruşun adıdır" dedi.
Programda konuşan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, "Ülkemiz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir coğrafyada yer alıyor. Bu nedenle inanca yönelik her türlü ayrılıktan kaçınmalıyız. Temel olan, Hak Muhammed-Ali sevgisi ve Ehli Beyt sevgisidir. Biz ancak birbirimizin yaralarını sarabiliriz, birbirimizi sevmeli ve saygı duymalıyız" ifadelerini kullandı.
Vali Seddar Yavuz ise Muharrem Ayı’nın taşıdığı manevi değere dikkat çekerek, "Aziz Türk Milleti’nin Ehli Beyte olan sevgisi, sevgi medeniyetimizin temelini oluşturur. Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Mevlana gibi büyüklerin yaşadığı topraklarda sevgi, saygı ve muhabbet vardır. Biz zulüm altında olan herkesin yanında yer alan bir milletiz. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin" dedi.
İftar öncesinde yapılan duanın ardından oruçlar açıldı, program sonunda Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anısına saz eşliğinde yakılan ağıtlar büyük duygusal anlar yaşattı. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin toplumsal kardeşliği pekiştirdiğini belirterek Başkan Geçit’e teşekkür etti.
Programa; Vali Seddar Yavuz, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolunay Başer, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ