Başkan Geçit, "Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek"

Başkan Geçit, "Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek"

Genel 17.03.2025 14:18:13 0
Başkan Geçit,
Tarih: 17.03.2025 14:18 Güncelleme: 17.03.2025 14:18
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’ten kiracılara müjde!. Başkan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta yeni konutların inşa sürecinde tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.
Büyük bir yıkıma neden olan ve tarihi kayıtlara ‘asrın büyük felaketi’ olarak geçen 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden toparlanması ve ayağa kalkması adına ciddi ve büyük yatırımlarla buluşmaya devam eden Malatya’da, fiyat artışlarından dolayı ev bulmakta zorlanan depremzede kiracılar için uygun ödeme imkanlarıyla yeni konutlar inşa edilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan planlama doğrultusunda depremzede kiracılara tahsis edilmek üzere 15 bin yeni konut yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kamuoyuna duyurulan bu gelişmenin ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, kiracıları ev sıkıntısından kurtaracak bu güzel gelişmenin ardından konutların yapım sürecinden teslim sürecine kadar tüm safhalarında etkin bir rol oynayacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılara teslim edilecek 15 bin konutun hayata geçmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.
Yeşilyurt’un tüm mahallelerini karış karış gezerek sorunlara yerinde çözüm getirmeye özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında ‘kiracıların durumu ne olacak?’ diye soran bir vatandaşa, kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini söyleyerek, bu konuda ciddi adımların atıldığının bilgisini paylaştı. Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet ettikten sonra konuşan Başkan Geçit, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut yapılacağının sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizlerde bu sözün arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu konuyu detaylı olarak izah etti. Bakanımızın Malatya’ya olan ilgisi ve sevgisini hepimiz yakından biliyoruz. Bakanımız da bu talebi uygun gördü, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hak sahiplerinin konutlarının tamamlanmasına yakın kiracılar içinde 15 bin konut üretimi gerçekleşecek. Sizler ve tüm hemşehrilerimiz umutlu olun, bu zor günler geride kalacak, bu dertlerden kurtulacak ve daha güzel yarınlarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ