Başkan Geçit, "Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek"

Başkan Geçit, "Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek"

Genel 17.03.2025 14:18:13 0
Başkan Geçit,
Tarih: 17.03.2025 14:18 Güncelleme: 17.03.2025 14:18
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’ten kiracılara müjde!. Başkan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta yeni konutların inşa sürecinde tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.
Büyük bir yıkıma neden olan ve tarihi kayıtlara ‘asrın büyük felaketi’ olarak geçen 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden toparlanması ve ayağa kalkması adına ciddi ve büyük yatırımlarla buluşmaya devam eden Malatya’da, fiyat artışlarından dolayı ev bulmakta zorlanan depremzede kiracılar için uygun ödeme imkanlarıyla yeni konutlar inşa edilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan planlama doğrultusunda depremzede kiracılara tahsis edilmek üzere 15 bin yeni konut yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kamuoyuna duyurulan bu gelişmenin ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, kiracıları ev sıkıntısından kurtaracak bu güzel gelişmenin ardından konutların yapım sürecinden teslim sürecine kadar tüm safhalarında etkin bir rol oynayacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılara teslim edilecek 15 bin konutun hayata geçmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.
Yeşilyurt’un tüm mahallelerini karış karış gezerek sorunlara yerinde çözüm getirmeye özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında ‘kiracıların durumu ne olacak?’ diye soran bir vatandaşa, kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini söyleyerek, bu konuda ciddi adımların atıldığının bilgisini paylaştı. Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet ettikten sonra konuşan Başkan Geçit, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut yapılacağının sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizlerde bu sözün arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu konuyu detaylı olarak izah etti. Bakanımızın Malatya’ya olan ilgisi ve sevgisini hepimiz yakından biliyoruz. Bakanımız da bu talebi uygun gördü, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hak sahiplerinin konutlarının tamamlanmasına yakın kiracılar içinde 15 bin konut üretimi gerçekleşecek. Sizler ve tüm hemşehrilerimiz umutlu olun, bu zor günler geride kalacak, bu dertlerden kurtulacak ve daha güzel yarınlarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ