Başkan Geçit: "Hayatımın merkezinde çalışmak var"

Başkan Geçit: "Hayatımın merkezinde çalışmak var"

Politika 16.05.2025 12:01:44 0
Başkan Geçit:
Tarih: 16.05.2025 12:01 Güncelleme: 16.05.2025 12:01
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kernek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini makamında ağırlayarak öğrencilerin hazırladığı soruları yanıtladı. Öğrencilerin düşüncelerini, beklentilerini ve önerilerini dinleyen Başkan Geçit, hayatının merkezinde çalışmak olduğunu söyledi.
Kernek Anadolu Lisesi 10’uncu Sınıf öğrencileri Muhammed Ümeyr Akkaya, Semih Keten ve Umut Avcu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Arzu Kirnik eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette, okulun haber sitesi için Başkan Geçit’le röportaj yaptı.
Öğrencilerin tüm sorularına içtenlikle cevap veren Başkan Geçit, çocukluk yıllarından bugüne uzanan yaşam öyküsünü paylaştı. Karşılaştığı zorlukları, aldığı kararları ve kamu görevine uzanan süreci anlatan Geçit, "Her insanın hayatında dönüm noktaları vardır. Ben de gençliğimde birçok zorlukla karşılaştım. Ancak azim, sabır ve çalışkanlıkla hedeflerime ulaştım. Çok çalışmadan başarıya ulaşılmaz" dedi.
"Kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır." diyen Başkan Geçit, "6 Şubat 2023 depremlerinde Yeşilyurt, Antakya’dan sonra en fazla yıkımın olduğu ikinci merkez ilçe oldu. Zorluklardan hiçbir zaman kaçmadım. Bu şehre hizmet etmek için Belediye Başkanlığı görevine talip oldum. Çünkü Malatya özel bir şehir. Tüm bileşenleriyle birlikte ayağa kalkacağına inandım." ifadelerini kullandı.
Siyaset dışındaki mesleki geçmişinin bu görevde kendisine katkı sunduğunu belirten Başkan Geçit, "Ben çalışmayı çok seven biriyim. İnsanların iyi ve kötü anlarında yanlarında oldum. Sorunlara değil çözümlere odaklanan bir yapım var. Belediye Başkanlığı görevimde de bu anlayışı sürdürüyorum" şeklinde konuştu.
Göreve başladığında önceliğinin depremden zarar gören Yeşilyurt’u ayağa kaldırmak olduğunu aktaran Başkan Geçit, "Temel önceliğimiz vatandaşlarımızın güvenli konutlarına ve esnaflarımızın iş yerlerine kavuşmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaraları sarmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik" dedi.
Belediye Başkanlığı sonrası hedeflerine ilişkin konuşan Başkan Geçit, mesleği olan doktorluğu bırakmayı düşünmediğini belirtti. Geçit, "Siyaset bir meslek değil, kamusal bir görevdir. Belediye Başkanlığı sona erdiğinde mesleğime devam ederim" şeklinde konuştu.
Tıp ve siyaset alanında karşılaştığı zorluklara da değinen Başkan Geçit, "İngilizcem yetersizdi, çok çalışarak geliştirdim. YDS’den 85 puan aldım. Doçentlik sürecinde 14 ay boyunca yoğun emek harcadım. Siyasette ise belediyecilik alanı bana yabancıydı. Ancak doğru bir ekip kurarak bu süreci başarıyla yönettim" diye kullandı.
Röportajın sonunda Kernek Anadolu Lisesi öğrencileri, Başkan Geçit’e okulun yayınevi olan KAL Yayınları’nın son kitaplarını hediye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ