Başkan Erginyürek, “Hakkımızı istiyoruz”

Başkan Erginyürek, “Hakkımızı istiyoruz”

Sağlık 23.11.2022 16:51:06 0
Başkan Erginyürek, “Hakkımızı istiyoruz”
Tarih: 23.11.2022 16:51 Güncelleme: 23.11.2022 16:51
Genç Sağlık Sendikası Kars İl Başkanı Hüseyin Erginyürek, sağlık camiasının en büyük sorunu haline gelen banka promosyon anlaşmasının içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirtti.
Kars Hasan Harakani Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan sağlıkçılar, haklarının istedikler.
Genç Sağlık Sendikası Kars İl Başkanı Hüseyin Erginyürek, yaptığı basın açıklamasında, sağlık camiasının en büyük sorunu haline gelen, banka promosyon anlaşmasının içinden çıkılmaz bir hale geldiğini söyledi.
Kars İl Sağlık Müdürlüğü ile bir banka arasında yapılan promosyon sözleşmesinin 15 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini belirten Erginyürek, “Sözleşmenin yapıldığı tarihten bugüne ekonomide gerçekleşen dalgalanmalar, enflasyon farkında ki artış ve memur maaşına beklenenden fazla gerçekleşen artış göz önüne alınarak; kalan yaklaşık 1 yıl için revize yoluna gidilmesini talep ediyoruz. Ailelerinden, çocuklarından fedakarca ayrı kalan, size ailenizden daha yakın olan, kendi canından çok sizlerin canını düşünen sağlık personellerinin bahsi geçen meblağlar ile yakından uzaktan haklarının ödenemeyeceğinin sizlerde farkındasınızdır” dedi.
Erginyürek, “Lakin bir nebze de olsa bu zorlu süreç içerisinde maddi olarak desteklenebileceklerini, değerli sağlık profesyonellerinin hesaplarına kalan 1 yıl için revize yoluna gidilerek anlaşma sağlanan miktarda ücret yatırılmasını istiyoruz. 15 Aralık 2023 tarihinde yani promosyon sözleşmesinin bitiminden sonra ise; 3 yılı aşmayacak şekilde en az 50 bin lira ve anlaşma sağlanan fiyat üzerinden her yıl için enflasyon farkının eklenerek yeni sözleşme yapılmasını talep ediyoruz. Bizler bu camianın profesyonelleri olarak; hemşiresinden doktoruna, güvenliğinden temizlik personeline kadar bir arada çalışan ve işini özenle yapan sağlıkçılarız. Haklı talebimizin gerekli yerler tarafından dikkate alınmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Başkan Erginyürek, Genç Sağlık Sendikası olarak konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ