Başkan Eren Alp, süt üreticilerin talebini mandıracılara iletti

Başkan Eren Alp, süt üreticilerin talebini mandıracılara iletti

Genel 9.09.2022 13:46:20 0
Başkan Eren Alp, süt üreticilerin talebini mandıracılara iletti
Tarih: 09.09.2022 13:46
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üreticilerin taleplerini mandıracı mandıracılara iletti.
Süt üreticileri, ucuz fiyata sattıkları sütlerinin değerinde satılması ve sonbahar mevsiminde süt üreticisine mandıracı esnafı tarafından dağıtılan avans sisteminin kaldırılması istedi.
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, Kars il genelinde süt alımını gerçekleştiren mandıracı esnafı ile bir toplantı yaparak süt fiyatlarında artış yapılması gerektiğini ve süt üreticilerinin taleplerini bir bir anlattı.
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda süt fiyatlarının artışı konusunda görüş alış verişinde bulanan Başkan Alp, “Kars ve Karslı üreticilerimiz adına Damızlık Birliği Yönetim Kurulu olarak Kars İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Altıntaş ve bazı İlçe Ziraat Odası Başkanları ile il genelinde üretim hizmeti veren mandıracı esnaflarımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, süt fiyatlarının belirlenmesi konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Son yıllardaki üretimin düşmesinden, süt fiyatlarının rolünü ve ulusal süt konseyinin fiyatlarını ve avans sistemini konuştuk” dedi.
Alp, “Hayırlara vesile olacağını düşündüğümüz bu toplantı ile üretim, üreticinin ve mandıracı esnaflarımızın ortak paydada buluşturma konusunda, Kars hayvancılığının ileriye taşınması için Kars Valimizin ve İl Milletvekillerimizin de bilgileri dahilindeki gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızı iyi bir gelecek için adım olacağından şüphemiz yok. Hep birlikte hayırlara vesile olsun inşallah” diye konuştu.
Toplantıda süt üreticilerinin sorun ve sıkıntıları masaya yatırıldı. Yapılması gerekenler konuşuldu. Toplantı daha sonra sona erdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem