Başkan Er: "Muhtarlar devletin vatandaşa uzanan elidir"

Başkan Er: "Muhtarlar devletin vatandaşa uzanan elidir"

Politika 20.10.2025 20:02:35 0
Başkan Er:
Tarih: 20.10.2025 20:02 Güncelleme: 20.10.2025 20:02
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Nikah Sarayı’nda bir program düzenlendi.
Muhtarlar Günü programına Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, muhtar derneklerinin başkanları ile muhtarlar katıldı. Tüm muhtarlar adına günün anlam ve önemine binaen konuşan Niyazi Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı, "Demokrasimizin ilk adımı olan muhtarlar, sadece evrak mühürleyen değil vatandaşın ulaştığı ilk kapıdır. Depremden bugüne çok zor süreçlerden geçtik. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, ele ele Malatya’mızı ayağa kaldırmaya çalıştılar. Zorlu bir süreçten geçtik. Ele ele verirsek bunu taçlandırırız" ifadelerini kullandı.
Millet ve devlet arasında en güçlü birimin muhtarlık olduğunu kaydeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle milletimizin en köklü yerel yönetim geleneğini temsil eden siz değerli muhtarlarımızla bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Muhtarlık kurumu, tarihimizde sadece bir idari görev değil; aynı zamanda milletle devlet arasındaki en güçlü, en samimi bağlardan biridir. Sizler, bulunduğunuz mahallelerin ve köylerin gözü, kulağı, sesi ve vicdanısınız. Halkımızın ilk başvurduğu, derdini en içten şekilde paylaştığı, güven duyduğu en yakın kamu temsilcilerisiniz. Bir anlamda sizler, devletin vatandaşa uzanan eli, yereldeki yüzü ve yüreğisiniz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu paha biçilmez önemin farkındayız. Bu bilinçle muhtarlarımızı her zaman yol arkadaşımız, gönüldaşımız ve çözüm ortağımız olarak görüyoruz. Şehrimizin her köşesinde yürüttüğümüz hizmetlerin merkezinde sizlerin görüşleri, talepleri ve önerileri yer almaktadır. Bizim yönetim anlayışımızda, muhtarlarımızın sorun ve talepleri, herhangi bir öncelik sıralamasına tabi tutulmaksızın, her birim yöneticimiz tarafından en üst düzeyde önemsenmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır. Bu, bizim için bir talimat değil, bir görev bilincidir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini aldıkları günden beri muhtarlarla güçlü bir iletişim kurduklarını belirten Başkan Er, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımız aracılığıyla kurduğumuz güçlü iletişim kanallarıyla sorunların çözüm sürecini daha hızlı, daha şeffaf ve daha etkin bir hale getirdik. Şehrin yeniden ihyasıyla ilgileniyoruz. Malatya’mız iki yılda toparlandı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomik tedbirlere rağmen deprem bölgelerine herhangi bir kısıtlama olmadı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Murat Kurum bakanımız, yerelde de bizler, valimiz, vekillerimizle iyi bir sinerji oluşturduk. En önemli şey inanın birlik beraberlik içinde olunması. İyi bir sinerjiyle işler yürüyor. Şehre pozitif enerji vererek oluyor. Negatif, milletin moralini bozacak eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Anahtar teslimleri yapıyoruz. İnsanların mutlulukları bizim moral ve motivasyonumuzu sağlıyor. 9-10 ayda şantiyeler bitti. Şehrimiz küllerinden ayağa kalkıyor. Eskisinden daha güzel ve dirençli bir şehir olacak. ’En son vatandaşımız yuvasına ulaşıncaya kadar bize durmak ve yorulmak yasak’ dedik. Malatya’ya çok ciddi kaynaklar getirdik. Her alanda çalışmamız var. Ankara’daki temaslarımız, ikili ilişkiler ve vekillerimizin çalışmalarıyla büyük kaynaklar aldık. Bugün sizlerin günüdür. Bu vesileyle geçmişte görev yapmış ve ebediyete irtihal etmiş tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Halen görevini büyük bir fedakârlıkla sürdüren tüm muhtarlarımıza da sağlık, huzur ve başarılar temenni ediyorum. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ