Başkan Er “Gençlerimizin yanındayız”

Başkan Er “Gençlerimizin yanındayız”

Politika 1.12.2024 17:33:23 0
Başkan Er “Gençlerimizin yanındayız”
Tarih: 01.12.2024 17:33 Güncelleme: 01.12.2024 17:33
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Kültür Gezileri” etkinliğinde üniversite öğrencileri 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Malatya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.
Rehberler eşliğinde yapılan gezi etkinliğinde Malatya’ya şehir dışından gelen üniversite öğrencilerine Malatya’nın tarihi ve kültürel yapısı tanıtıldı. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan gezi etkinliğinde Malatya’nın kültürel değerlerini ve tarihini yansıtan müzeler gezildi.
“Gençlerimizin yanındayız”
30 Kasımda düzenlenen gezi etkinliği çerçevesinde Sanat Sokağı’nda yer alan Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada gençlerle bir süre sohbet etti. Başkan Er, gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, “Gençlerimiz, bizim en büyük önceliğimizdir. Onların sorunlarını dinliyor, taleplerini değerlendiriyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışıyoruz. Bu gezilerle hem tarih bilincini geliştirmek hem de kültürel mirasımızı gençlerimize tanıtmak istiyoruz. İlkbahar aylarında ise ilçelerimizdeki kültürel ve tarihi mekânları da bu programlara dâhil ederek kapsamı genişleteceğiz” dedi.
Öte yandan geziye katılan ve gezi etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren üniversite öğrenciler, "Malatya’da gezilmesi gereken önemli yerlerin olduğuna değinen İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Atlas Güler, “Malatya’ya Muş’tan geldim ve 4 yıldır Malatya’da yaşıyorum. 4 yıldır Malatya’da yaşamama rağmen görmediğim yerler olduğunu keşfettim ve gezide çok eğlendim. Bu nedenle katıldığım etkinlikte Malatya’nın tarihini bizlere yakinen tanıma imkânı sunan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ve ekibine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Habip Öztaş konuşmasında, “Düzenlenen gezi programını gerçekten çok güzel buldum. Malatya’nın kültürünü ve tarihini yakinen tanımak bizim için önemliydi. Bu etkinlikte emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.
Gerçekleştirilen gezi etkinliği ile Malatya’yı yakından tanıma imkânı bulduklarını söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mehmet Hakan Arslan, “Şanlıurfa’dan Malatya’ya okumaya geldim. Öncelikle Malatya Büyükşehir Belediyemize böylesine güzel tarihi mekânları bizlere gezdirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu gezi sayesinde Malatya’mızı daha iyi tanıyoruz. Ben Malatya’da bu kadar tarihi mekânın olduğunu bilmiyordum. Düzenlenen gezi etkinliği için de Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Malatya’nın zengin tarihe ve kültüre sahip oluğunu belirten Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Adama Gyork, “Malatya’ya Gambiya’dan geldim. Bugünkü gezide çok güzel yerleri gezdik. Malatya’nın tarihini ve kültürünü öğrendik. Gezi etkinliği dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ