Başkan Er: "Gazeteciler, Malatya’nın vicdanı ve aynası"

Başkan Er: "Gazeteciler, Malatya’nın vicdanı ve aynası"

Genel 10.01.2025 22:06:51 0
Başkan Er:
Tarih: 10.01.2025 22:06 Güncelleme: 10.01.2025 22:06
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gazeteciliğin topluma doğruyu ve adaleti taşıma sorumluluğu taşıdığını vurguladı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler buluşmasında konuşan Başkan Sami Er, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Basın mensuplarının sadece haber taşıyan kişiler değil, aynı zamanda topluma doğruyu ve adaleti taşıyan bireyler olduğunu belirten Başkan Er, gazeteciliğin bir toplumun aynası ve milletin vicdanı olduğunu ifade etti. Başkan Er, "Ben tabii basın mensupları kardeşlerimizi sadece bir gazeteci mesleği gibi kabul etmiyorum. Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk aldıklarını biliyoruz. Tabii hepimiz mesleklerimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz, değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gazetecilik bir toplumun aynası, bir milletin vicdanıdır. Gazeteciler yalnızca haber taşıyan değil, aynı zamanda doğruyu, gerçeği ve adaleti taşıyan kişilerdir. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla yerine getiren her basın mensubu milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulur” dedi.
Malatya’nın deprem sürecinde yaşadığı zorluklara da değinen Başkan Er, pozitif enerjiye ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Malatya’mızda bir süreç yaşıyoruz. Depremin getirdiği sonuçlar var. Ne diyoruz biz burada? Birbirimize pozitif enerji vermemiz gerekir. Yani yapılan işleri, hakikaten güzel yapılan işleri güzel olduğunu gösterelim. Eğer bir yanlış da varsa, yanlışları birbirimize daha itinalı öz eleştiri ile iletelim. Öz eleştiri güzel bir şeydir. Basının gerçekten eleştirmesini ben takdire şayan bulurum. Yani eleştiri kültürü olacak. Mühim olan yapıcı eleştirilerde bulunmak. Arkadaşlar, eleştirmenin amacı nedir? Bir yanlış varsa bu yanlışı düzeltmektir. Eleştiri budur" şeklinde konuştu.
Başkan Er, Malatya’nın geleceğine dair umutlu olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kesinlikle Malatya’mız eskisinden daha da güzel olacak. Hiçbir tereddüdünüz olmasın. Bu kardeşinize güvenin. Her şeyi adım adım takip ediyoruz. Bunu yaparken de bunları yaparken, ya illa alın benim reklamımı yapın falan böyle bir şeyde değilim. Elbette ki reklamı yapacağınız zamanlar da olacak arkadaşlar. Siz kamu görevi yapıyorsunuz, hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz. Doğru olanı söylemekle mükellefsiniz, kesinlikle buna böyle inanıyorum. Dediğim gibi eleştiri varsa, yaptığımız eleştiri memnuniyetle karşılanır. Başka ölçüsü nedir? Eleştiri yapacaksınız, bu eleştiriler bize motivasyon sağlar, yanlış yapmamızı engeller. Ben mutlu olurum, hepimiz mutlu oluruz. Yani her işletmeci veyahut da her yöneticinin de mutlu olacağı bir şeydir. Onun için benim sizden istirhamım Malatya’mıza arkadaşlar. Bu hepimizin şehri. Hepimiz birlikte ayağa kaldıracağız. Ben ne dedim ilk seçim döneminde de söyledim, şimdi de söylüyorum, her zaman da tekrar ediyorum. Biz Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Bunun bir parçası da sizlersiniz arkadaşlar. Malatya hepimizin. Malatya varsa, güzel işlerimizi anlatacağız, insanlarımız duysun. Ama yanlış işlerimiz varsa da yanlışlarımızı düzeltecek uyarıları birbirimize yapacağız. Allah’a şükürler olsun hep beraber Malatya’mız için güzel şeyler yapalım diyorum.”
Başkan Er’in konuşmasının ardından buluşma gazeteciler buluşması sohbet ile devam etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ