Başkan Dumandağ: ’’Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz’’

Başkan Dumandağ: ’’Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz’’

Ekonomi 8.12.2025 16:34:47 0
Başkan Dumandağ: ’’Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz’’
Tarih: 08.12.2025 16:34 Güncelleme: 08.12.2025 16:34
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, "Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz. Sorunları çözüme kavuşturmak için konuların bizzat takipçisi olacağız’’ dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ile Deniz Ticaret Odaları Ankara’da Müşterek Konsey Toplantısında bir araya geldi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konsey üyeleri ve 7 bakan yardımcısının katılımıyla düzenlenen toplantıda söz alan Başkan Dumandağ, tarımda yaşanan bölgesel sıkıntıları aktardı.

’’Küresel büyüme ile ticaret eski ivmesini kaybetti’’
Dünyada ticaret savaşları ve korumacılığın yaygınlaştığını aktaran TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Ekonomide zor günler yaşandı. Küresel büyüme ile ticaret eski ivmesini kaybetti ve ülke ekonomisi bu gelişmelerden olumsuz etkilendi. Bizler enseyi karartmıyor, mücadeleden de vazgeçmiyoruz. İş dünyası olarak her şartta üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat yapmaya kararlıyız. Bugünkü gibi, devletimizi hep yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki özel sektör güçlü olursa, Türkiye güçlü olur. Tarımsal üretimdeki gelişmeler de kaygı verici boyuta ulaştı. Bir tarafta iklim değişikliği, kuraklık ve su sıkıntısı, diğer tarafta kırsal nüfusun azalması ve elbette üretim ve lojistik maliyetlerindeki artışlar. Tüm bunlar, gıda enflasyonu, hayat pahalılığı, sanayi ve ihracatta yüksek girdi maliyeti demek. Bu alanlarda çözümler aramalı, tarımı tekrar nasıl cazip hale getirebileceğimizi tartışmalıyız. Tarımda ve sanayide su verimliliğini ön planda tutmalı, tarımsal üretim desenimizi buna uygun şekilde yeniden düzenlemeliyiz. İşte tüm bu sorunları ve çözüm önerilerini konsey toplantımızda ele aldık. Bakan Yardımcıları, ilgili bürokratlar ve konsey üyelerimizin katıldığı toplantıda piyasalarda ve sektörlerde yaşanan sıkıntıları, iş dünyasının talep ve önerilerini aktardık. Beklentimiz, el birliği ve akıl birliği ile piyasalarda, sektörlerde yaşanan sıkıntıların çözülmesi. Reel sektörün sesine daha fazla kulak verilmesi. Üyelerimizin sorunlarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

’’Üreticilerimizin sorunlarını çözmeden ülke ekonomisini büyütmek mümkün değildir’’
Elazığ’da üreticilerin yaşadığı maliyet baskısı, arpa fiyatlarındaki artış, pazarlama sorunları, su kaynaklı verim kayıpları ve kırmızı et piyasasındaki dalgalanmaları detaylarıyla aktaran Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, "Özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerin destek mekanizmalarına erişimde yaşadığı zorluklara dikkat çekmek lazım. Elazığ’ın tarım potansiyeli doğru planlama ve desteklerle çok daha ileri taşınabilir. Üreticilerimizin sorunlarını çözmeden ülke ekonomisini büyütmek mümkün değildir. Elazığ’ın tarımsal kalkınması için Ankara nezdinde yürütülen girişimlerimiz devam edecektir. Çok önemli ve anlamlı bir toplantıya katıldık. Toplantıda Konsey üyelerimiz ile birlikte tarımda yaşanan bölgesel sıkıntıları dile getirme fırsatımız oldu. Burada üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını en üst mercilere aktardık. Zirai don olaylarında olduğu gibi şap hastalığından etkilenen üreticilere destek verilmesi, besicilere arpa desteğinin artırılması, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fabrikalara ham madde desteği sağlaması ve nakliye maliyetlerini düşünerek bu desteğin en yakın noktadan verilmesi, tarımsal üretim çeşitliliğinin artırılması adına Kuzova ve Uluova sulama projelerinin bir an önce tamamlanması gibi sorunlar ve çözüm önerilerini anlatma fırsatımız oldu. Biz Elazığ Ticaret Borsası olarak üreticimizin sesini en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz. Sorunları çözüme kavuşturmak için bizzat takipçisiyiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ