Başkan Çınar, kavun hasadına katıldı

Başkan Çınar, kavun hasadına katıldı

Ekonomi 22.09.2022 15:11:27 0
Başkan Çınar,  kavun hasadına katıldı
Tarih: 22.09.2022 15:11 Güncelleme: 22.09.2022 15:11
Malatya Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çayırköy mahallesinde düzenlenen Kavun Hasadı programına katılarak üreticilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Verimli topraklarımızdan bereketli ürünler topluyoruz. Tarımsal kalkınmayı desteklemek ve ek gelir kapısı oluşturmak adına çaba sarf eden üreticilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.
Yeşilyurt’un tarımsal zenginliklerinin ön plana çıkartılması için seçim vaatlerinden olan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasını Yeşilyurt’a kazandırıp, üreticileri destekleyen hizmetlerine her geçen gün bir yenisini daha eklediği bildirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çayırköy mahallesinde kavun hasadının başlamasından dolayı düzenlenen hasat programına iştirak etti.
Yapılan üretimler hakkında Çınar’a bilgiler paylaşıp, taleplerini ileten üreticiler, Malatya’nın verimli topraklarında bol ve nitelikli ürünler topladıklarını söylediler.
Çayırköy Mahallesi Muhtarı Müslüm Özdemir ise sebze ve meyve fidesi dağıtımlarının yanı sıra çiftçilere yönelik desteklerinden dolayı Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise Yeşilyurt’un dört bir tarafında meyve ve sebze hasatlarının devam ettiğini vurguladı. Çınar, üreten toplumların geleceğe daha umutla ve güvenle bakacağını söyledi.
Yeşilyurt’un zengin ve verimli topraklarını üretim ekonomisine katmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini, bu yöndeki yatırım alanlarını genişlettiklerine dikkat çeken Çınar, “ İlçemizin dört bir tarafında olduğu gibi verimli topraklara, çalışkan ve üretken hemşehrilerimizin yaşadığı Çayırköy mahallemizde, yöre halkının tabiriyle tanem kavununun hasadına katıldık. Bölge iklimine ve hava şartlarına dayanıklı, aroması ve şekeriyle çok lezzetli kavunlar üreten bütün üreticilerimizi kutluyorum. Verimli topraklarımızdan bereketli ürünlerin toplandığı görmek bizi hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün çatısı altında tarımsal üretimi artırmak, alternatif ürün yetiştirmeyi teşvik etmek, çiftçilerimize ek gelir kapısı oluşturmak içinde bir yandan yatırım yaparken diğer taraftan da ücretsiz fidan ve tohum desteklerinde bulunuyoruz. Çiftçilerimizin daha fazla üretim yapmalarını teşvik etmek içinde her türlü desteği sağlıyoruz. Bu yılın Mart ayında çiftçilerimize 200 bin adet sebze fidesi dağıtmıştık, geçen haftada Milletvekillerimizin katılımıyla Dilek mahallesinde bir çiftçimizin bahçesinde domates hasadına katılmıştık. Ücretsiz dağıttığımız domates, biber ve patlıcan fidelerimizden çok güzel ve verimli ürünler almanın sevincini yaşıyoruz. Kendilerine ek bir gelir kapısı oluşturan çiftçilerimizde tabii ki mutlu oldu, tabii ki onlarında bazı talepleri var, bu taleplerini çözüme kavuşturmak içinde üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Üreten toplumların ilerleyip kazandığına parmak basan Çınar, “ Tarımsal hizmetlere büyük önem veren bir belediye olarak çalışmalarımızı bu fikir etrafında geliştiriyoruz. Her yapılan üretim, yeni bir kalkınmanın fitilini ateşlemektedir. İlçemizde tarımı ve üretimi artırmak içinde canla başla çalışıyoruz. Çiftçilerimizi asla yalnız bırakmıyoruz. Hep yanlarında oluyor, onlarla birlikte hareket ediyoruz, taleplerinin yerine gelmesi için çalışıyoruz. Mahalle ve kırsal alan ziyaretlerimizde çiftçilerimizle sık sık bir araya gelerek; topraklarımızdan daha fazla ürün toplanması, var olan ürünlerinin kalitesinin iyileştirilmesi, bölge iklimine uygun ürünlerin yetiştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin artırılması noktasında istişarelerde bulunup, işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak ve ürün yelpazesini artırmak için araştırma ve geliştirme
çalışmalarımız artarak devam ederken, çiftçilerimizle birlikte hareket ederek var olan sorunlara kalıcı çözümler getirilmesine büyük önem veriyoruz. Tarlalarda, bahçelerde ve arazilerde alın teri döken, emek veren, mücadele eden bütün üreticilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak üretenin ve emek verenin yanında yer almaya devam edeceğiz. Hep birlikte hareket ederek inşallah daha fazla üretim yaparak ülkemizin tarım politikalarına desteklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.
Çınar, konuşmasından sonra kavun hasadı yapan ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenip, yanında getirdiği hediyeleri verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ