Başkan Aydın: "Gazeteciler asgari ücretle çalışmamalı"

Başkan Aydın: "Gazeteciler asgari ücretle çalışmamalı"

Ekonomi 4.01.2025 17:23:48 0
Başkan Aydın:
Tarih: 04.01.2025 17:23 Güncelleme: 04.01.2025 17:23
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mehmet Aydın, gazetecilerin asgari ücretle çalışmasının haksızlık olduğunu belirterek, kendi gazetesinde çalışanların maaşlarına zam yapılacağını açıkladı. Aydın, yerel medya kuruluşlarının da daha iyi şartlarda çalışabilmesi için devlet desteği beklediklerini vurguladı.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, gazetecilik mesleğinin değerine dikkat çekerek, asgari ücretle çalışmanın bu mesleğe ve emek verenlere haksızlık olduğunu ifade etti. Aydın, gazetecilerin emeklerinin karşılığını hak ettikleri şekilde alması gerektiğini belirterek, "Gazetecilik, emek isteyen bir meslek ve bu emeğin karşılığı hak ettiği şekilde verilmelidir" dedi. Aydın, yerel medya çalışanlarının zorlu şartlarda halkı bilgilendirme görevini yerine getirirken, hak ettikleri ekonomik şartlarda çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Başkan Aydın, gazetecilerin gece gündüz demeden çalıştığını ve toplumun haber alma hakkını sağlamak için büyük fedakârlıklar yaptığını ifade ederek "Gazetecilik, ekonomik olarak desteklenmesi gereken bir meslek. Ne yazık ki birçok gazeteci arkadaşımız, asgari ücretle ya da daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakılıyor. Bu durum hem mesleğin itibarı açısından hem de çalışanların refahı açısından kabul edilemez" şeklinde konuştu.
Aydın, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti olarak, gazetecilerin maaşlarının iyileştirilmesi için harekete geçtiklerini ve BUSABAH Medya bünyesindeki personelin maaşlarına zam yapılacağı müjdesini verdi.
Aydın, yerel medya kuruluşlarının devlet tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Yerel medya, demokrasinin temel taşlarından biridir. Ekonomik zorluklar hem gazetecileri hem de bu kurumları zor durumda bırakıyor. Devletimizden, özellikle yerel medyaya yönelik daha fazla teşvik ve destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Aydın, tüm yerel medya patronlarını çalışanlarına hak ettikleri desteği vermeye davet ederek, "Gazetecilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması şarttır" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ