Başkan Atay: "Ucuz maddi çıkarlar uğruna canımız yandı"

Başkan Atay: "Ucuz maddi çıkarlar uğruna canımız yandı"

Genel 14.02.2023 11:39:19 0
Başkan Atay:
Tarih: 14.02.2023 11:39 Güncelleme: 14.02.2023 11:39
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 6 Şubat depreminde en çok etkilenen şehirlerden Hatay ve Osmaniye’de afetzedelerin acısına ortak oldu. Bölgede incelemeler yapan Başkan Atay, depremzedelere “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, on ilde on binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine neden oldu. Afette en çok zarar gören şehirler arasında Hatay ve Osmaniye de yer aldı. Afetin ilk anından itibaren büyük bir sorumluluk ve yardım duygusuyla hareket eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bu şehirlerde 4 gün boyunca incelemelerde bulundu.

Başkan Atay’ın Hatay’daki ilk durağı Antakya ve Defne ilçeleri oldu. Enkaz bölgesinde tetkiklerde bulunan Atay’a, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve önceki Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eşlik etti. Daha sonra İskenderun’a geçen Başkan Atay, büyük sarsıntılarda hayatını kaybeden fakülte arkadaşları ve meslektaşları Avukat Jale Bayındır ve Avukat Fırat Bayındır’ın mezarında dualar okudu.

Bölgedeki temaslarına Payas’ta devam eden Atay, depremde hayata veda eden CHP Payas ilçe Başkanı İlter Tellioğlu’nun ailesine taziye dileklerini iletti. Depremzedelerle bire bir ilgilenen Atay, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu, “Tüm ihtiyaçlarınızı Efeler halkı ve Efeler Belediyesi olarak karşılamaya hazırız. Soframız, evimiz ve kentimiz sizlere açıktır” mesajını iletti.

Hatay’daki temaslarının ardından Osmaniye’ye giden Başkan Atay, depremden etkilenen spor kulüplerinden TFF 3.Lig ekibi Osmaniyespor’un Başkanı Bülent Çenet ile buluştu. Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Atay, “Depremde hayatını kaybeden tüm sporcularımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını umuyorum” dedi.

"Yaşadıklarımızdan ders almalıyız"
Efeler’e dönen Başkan Atay gördükleri karşısında yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle ifade etti; “Hayatım boyunca unutamayacağım büyük acılara tanıklık ettim. Enkazlarla birlikte paramparça olan hayalleri ve umutları gördüm. Kalplerimiz ve vicdanlarımızı acıtan anları tekrar yaşamamak için bugüne kadar yapılanları en başından gözden geçirmemiz gerekiyor. Deprem bilincini her yaştan vatandaşımıza aşılamalıyız. İlköğretimden üniversitelere tüm eğitim ve öğretim müfredatımızda yer almalı. Bunun yanında zemin ve yapı denetimleri de artırılmalı ve bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmalı. Bir avuç insanın ucuz maddi çıkarları uğruna on binlerce canımız feda oldu. Yaşadıklarımızdan ders almalıyız. İlk andan itibaren Efeler halkı ile el ele verdik. Bölgeye onlarca tır acil yardım malzemesi gönderdik. Bunun yanında arama kurtarma ekibimiz EFAK ile çok sayıda personel, araç ve teçhizat yardımında bulunduk. Kentimiz, evlerimiz, sofralarımız depremzedelere sonuna kadara açık. Milletimizin başı sağ olsun."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ