Başkan Ataç deprem bölgesinde

Başkan Ataç deprem bölgesinde

Genel 12.02.2023 13:00:05 0
Başkan Ataç deprem bölgesinde
Tarih: 12.02.2023 13:00 Güncelleme: 12.02.2023 13:00
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Gaziantep’in İslahiye ilçesine giderek depremzede vatandaşlara Eskişehirlilerin geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Gaziantep’in İslahiye ilçesine gitti. Başkan Ataç, burada arama kurtarma ekipleri, aşevi personeli, destek personeli ve depremzedeler ile bir araya geldi. Depremin yaşandığı gün vatandaşların yaralarını sarmak, onlara yardımcı olmak üzere bölgeye gönderilen Tepebaşı Arama Kurtarma ekibi, aşevi personeli ve destek personelini ziyaret eden Başkan Ataç, “Bu geçen zaman en kritik zamandı. Hiç kimsenin gelmediği noktaya ilk gelen ekip olduk. Burada yaptığınız çalışmalar çok önemli. Yağma haberleri aldık ama burada böyle bir şey olmadığını ve burada iyi organize ettiğinizi ve vatandaşın çok rahatlıkla ihtiyaçlarını almaları önemliydi. Sizleri canı gönülden kutluyorum. Bugünler geçecek. Şehrimize döndüğümüzde bu ekipleri daha da büyütmemiz lazım. Çünkü Türkiye deprem bölgesi. O nedenle Eskişehir’de daha güçlenip, daha deneyimli olup işlerimizi yapmamız lazım. Bu bize önemli bir ders oldu. Bu deneyimi yaşadınız. Bu deneyimi arkadaşlarla paylaşacağız. Bu ekibi daha da büyüteceğiz. Tekrar hepinize canı yürekten teşekkür ediyorum. Allah sizi hep korusun” dedi.

“Acılarınızı hep birlikte paylaşıyoruz”
Tepebaşı Belediyesi tarafından gönderilen yardım tırlarındaki ihtiyaç malzemelerinin depremzedelere dağıtımı ise devam ediyor. Dağıtım noktasında ve kaldıkları çadırlarda depremzedeleri ziyaret eden Başkan Ataç, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Deprem anında ve sonrasında yaşadıklarını anlatan depremzedeler, yapılan yardımlardan dolayı Başkan Ataç’a ve tüm Eskişehirlilere teşekkürlerini iletti. İslahiye’de bir okul müdürü, “Biz de çok hasarlı bir binadan çıktık. Sizin yardım ekibinizin yanındaki bir alana sığındık. Sizin ekibinizle tanıştık. Tepebaşı Belediyesi ekibiniz bir harika. Burada her gün bize hizmet veriyorlar. Sıcak çay, çorba kahvaltı. Köylere de gidiyorlar. İhtiyaç belirleyip dağıtıma çıkıyorlar. Sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.
Bunun üzerine Başkan Ataç, “Önemli olan sizlerin yaralarını bir nebze sarabilmek, sizlere şifa olabilmek. Acınızı hep birlikte paylaşıyoruz. Mahmudiye Süt Üreticileri Başkanı Güner Özer ile çarşamba günü birliğimiz ile birtakım yardımları kendi araçlarımızla Kahramanmaraş’ta birkaç bölgeye dağıtmıştık. Aynı gece İslahiye’ye geldik. Bugün sabah yine geldik. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin sosyal medyasında aşevinin İslahiye’de olduğunu görünce diğer kalan tüm yardımları en doğru adres olarak direkt buraya getirdik. Başkanımız sağ olsun bu hizmeti buraya getirmiş. Burada başkanımızı ve ekibi görünce mutlu olduk. Teşekkür ederiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: başkan ataç deprem bölgesinde
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ