Başkan Altınışık: "Yıldırım Holding’e bağlı Eti Krom’un şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yaptığını tespit ettik"

Başkan Altınışık: "Yıldırım Holding’e bağlı Eti Krom’un şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yaptığını tespit ettik"

Politika 1.11.2025 10:08:08 0
Başkan Altınışık:
Tarih: 01.11.2025 10:08 Güncelleme: 01.11.2025 10:08
Elazığ’da faaliyet yürüten Yıldırım Holding bünyesindeki Eti Krom A.Ş.’nin şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yaptığını tespit ettiklerini vurgulayan Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, "Eti Krom, 2005 yılından bugüne kadar burada haksız kazanç elde etmiştir. Bunlar tespitli ve ispatlıdır" dedi.
Elazığ’da faaliyet yürüten Yıldırım Holding bünyesindeki Eti Krom A.Ş., 2 Temmuz 2024’te işçilerin grevi ile gündeme gelmişti. İşçilerin grev kararı almasının ardından Elazığ’a gelen ve yaptığı toplantıda işçileri azarlayan Eti Krom A.Ş. sahibi Ali Rıza Yıldırım, büyük tepkiler almıştı. İşçilerin arkasında duran Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti. MAPEG’in yaptığı dron çalışmalarında ise 400’ün üzerinde usulsüz izin ve aşımların tespitinin mevcut olduğunu iddia eden Başkan Altınışık, ilk şikayeti geçen yılın 8’inci ayında yaptıklarını, MAPEG’ın gelerek şirkete ceza yazdığını ve 15 gün önce de ikinci şikayeti yaptıklarını söyledi. Eti Krom’u 2005 yılından bugüne kadar burada haksız kazanç elde ettiğini savunan Altınışık, bunların tespitli ve ispatlı olduğunu aktardı.

"İzin almadan bir çok yerde üretim yapmıştır"
2005 yılından itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kiracısı olarak çalışan Yıldırım Holding’in usulsüz çalışmalarını tespit ettiklerini belirten Alacakaya Belediyesi Başkanı Zafer Altınışık, "Tespitlerimizde iddialıyız. Tespitlerde uydu görüntülerini yıllara göre geri sardığımızda hangi noktada hangi yıl çalıştıkları gözükmektedir. Bunlar, izin almadan bir çok yerde üretim yapmıştır. Buranın ÇED’i de 1993 öncesi olduğu için ÇED’lerden muaftır. Yalnız kapasite artışı olduğu için ÇED’lerini de güncellememişler. ÇED raporlarını da bakabilirsiniz. Fırınları da güncelliyorlar. Fırınlar revize edildikten sonra kapasite artışı söz konusudur. Bunları hiçbir resmi kurumlara bildirmemişlerdir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve valiliğe şikayetlerimi ettim. Olayın takipçisiyiz" diye konuştu.

"Şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yaptıklarını tespit ettik"
Alacakaya için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Başkan Altınışık, "Bilindiği üzere şirket Maden Katkı Payımızı da ödememiştir. 2010 yılında Sularbaşı köyü, referandumla mahalle statüsü alıyor. 585 sicil numaralı ruhsatları 2005 yılından bugüne çalıştıkları tek ruhsattır. Dolayısıyla katkı payı ödemeleri gerekiyor. Bunu Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) yazdık onlarda bizlere satış tutarlarını gönderdi. Muhasebe servisimizle taahhüt emri çıkartarak şirkete bildirdik. Şirkette bize, burada 2011 ile 2014 arasında çalıştığını fakat zaman aşımına uğradığını söyledi. Yalnız kesinlikle hiçbir beyan talebinde bulunulmadı. Biz nerden bilelim şirket nerede çalışıyor, ne kadar üretim yapmış. Şirket bunu biliyordu belediyemize vermesi gereken binde 2’lik katkı payını bugüne kadar vermediler. Şuanda 50 noktanın üzerinde kaçak çalışma yaptıklarını tespit ettik" şeklinde konuştu.

"400’ün üzerinde usulsüz izin ve aşımların tespiti mevcut"
Altınışık, "MAPEG’in yaptığı dron çalışmalarında ise 400’ün üzerinde usulsüz izin ve aşımların tespiti mevcut. Biz ilk şikayetimizi geçen yılın 8’inci ayında yaptık. MAPEG’ de buraya gelerek şirkete 7. madde cezalarını yazdı. 15 gün önce de ikinci şikayetimizi de yaptık. Buraya bir heyet geldi, uçak görüntülerini aldılar. En kısa zamanda onların da raporları gelecektir. Bizim tespit ettiğimiz konu, 585 numaralı ruhsat 3 bin 600 hektarlık bir alanı kaplıyor. Bunun içerisinde izinsiz 50 nokta tespit ettik. Bunları poligonlar içerisinde koordinatlı şekillerle aldım ve gerekli bütün kurumlara aktardık. Eti Krom, 2005 yılından bugüne kadar burada haksız kazanç elde etmiştir. Bunlar tespitli ve ispatlıdır" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ