Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”

Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”

Van Haberleri 21.03.2023 11:49:00 0
Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”
Tarih: 21.03.2023 11:49 Güncelleme: 21.03.2023 13:13

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi yaparak, kültürel değerleri bugünlere taşıyan en kıymetli varlıklar olduklarını söyledi.
18-24 Mart ‘Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri olduğunu ve yaşlılığın da hayatın çok özel bir dönemi olduğunu söyledi. Başkan Akman, toplumun tarihi birikimini günümüze yansıtan, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olan yaşlıların, aile ve toplumsal hayatının en kıymetli hazineleri olduğunu anlattı. Başkan Akman, “Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır” dedi.
Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi göstermeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olmasının mümkün olmadığının altını çizen Başkan Akman, “Ne mutlu ki, bizler millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla yük olarak görmüyor, aksine onların varlıklarından mutluluk duyuyoruz. Büyüklerimize hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Büyüklerimize hayatı kolaylaştırmalı ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.
Bir gün herkesin yaşlanacağını söyleyen Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı tebrik ediyor, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ