Başkaleli Kadınların Eserleri Göz Kamaştırdı!

Başkaleli kadınların el emeği eserleri göz kamaştırdı.

Van Haberleri 30.05.2024 13:50:00 0
Başkaleli Kadınların Eserleri Göz Kamaştırdı!
Tarih: 30.05.2024 13:54

VAN BAŞKALE'DE KADINLARIN ÜRETİMİNE BÜYÜK İLGİ

Van'ın Başkale ilçesinde Aile Destek Merkezleri (ADEM) kursiyerlerinden kadınların hazırladığı el emeği ürünlerin yer aldığı bir sergi açıldı. Kaymakam Mustafa Çelik'in de katıldığı etkinlik, yerel halktan yoğun ilgi gördü. Sergide ADEM-1, ADEM-2, ADEM-3 ve ADEM-4 merkezleri tarafından yapılan çeşitli el işi ürünler ve sanatsal çalışmalar ziyaretçilere sunuldu.

ÇEŞİTLİ SANAT DALINDA ÜRETİLEN ESERLER İLGİ ODAĞI OLDU

Başkaleli kadınların yeteneklerini sergiledikleri stantlarda baskıdan dikişe, nakıştan aşçılığa geniş bir alanda üretilen eserler görücüye çıktı. Üç boyutlu şekillendirme, halı-kilim, pastacılık, ahşap boyama ve robotik kodlama gibi farklı beceri alanlarındaki ürünler ziyaretçilerin oldukça beğenisini kazandı.

KAYMAKAM ÇELİK'TEN SERGİYE ÖVGÜ

El emeği ürünlerin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Çelik, ADEM'lerin kadın ve gençlere meslek kazandırmada önemli bir rol oynadığını belirterek bu tür etkinliklerin hem bireysel gelişime hem de ilçenin kültürel ve ekonomik anlamda ilerlemesine katkıda bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİLER ÜRETİM SÜRECİNİ YAKINDAN İNCELEDİ

Sergiyi gezen vatandaşlar ise el işi ürünlerin kalitesi ve çeşitliliği karşısında hayran kaldılar. Her bir stantı dikkatle inceleyen ziyaretçiler, ürünlerin üretim aşamaları hakkında da bilgi alma şansı buldular.

ADEM EKİPLERİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI

Başkale ADEM ekipleri, serginin kadınların ve gençlerin toplumsal yaşama daha fazla katılım göstermelerini teşvik ettiğini ifade ederek, etkinliğin organize edilmesine yardımcı olan herkese şükranlarını sundular. Organizasyonun gerçekleşmesi için emek veren herkesin çabasına teşekkür ettiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem