Başkale'de Gaziler Onuruna 103. Yıl Coşkusu: Kahramanlar Unutulmadı!

Başkale'de Gaziler Günü coşkusu.

Van Haberleri 19.09.2024 18:05:00 0
Başkale
Tarih: 19.09.2024 18:06

Van'ın Başkale ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü'nün 103. yıldönümü, düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Meydanı'nda yerel halkın ve önemli isimlerin katılımıyla anıldı.

TÖRENE İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Başkale ilçesinde düzenlenen anma törenine İlçe Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Çelik, Belediye Başkan V. Cevat Özer başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve gaziler yer aldı. Anma töreni, Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

ANLAMLI KONUŞMALAR VE KAHVALTI PROGRAMI

İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi Komiser Nuri Gökçeoğlu'nun günün önemine dair yaptığı konuşmanın ardından tören son buldu. Ardından, Başkale Kız Meslek Pansiyonu'nda gaziler ve şehit aileleri onuruna düzenlenen kahvaltı programında yeni bir buluşma gerçekleşti. İlçe kaymakamı Erdoğan, şehit ve gazilerin anısına sahip çıkmanın öneminden bahsetti ve "Kapımız daima size açıktır" mesajını verdi.

GAZİLER ONURUNA EV ZİYARETLERİ

Ayrıca gazi yakınları ve gazilerin her zaman kendi emanetleri olduğunu vurgulayan kaymakam Erdoğan, programın ardından ev ziyaretleri kapsamında gazi Nadir Yılmaz'ı kendi evinde ziyaret etti, onurlandırarak bu özel günün anlamını pekiştirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi