Başhekim Sarıkaya'dan Hayati Uyarı: Egzersiz, Kalp Sağlığının Daimi Bekçisi Olmalı!

Van Bölge Hastanesi Başhekiminden kritik uyarı: Kalp sağlığı için egzersiz şart!

Van Haberleri 15.09.2024 20:20:00 0
Başhekim Sarıkaya
Tarih: 15.09.2024 20:30

Van'da sağlık alanında yapılan bir açıklama, vatandaşların kalp sağlığına dikkat çekti.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya kalp sağlığının korunması konusunda önemli noktalara değindi.

UYGUN EGZERSİZ PLANI ÖNERİSİ

Hastane Başhekimi Sarıkaya, özellikle egzersizin, kalp sağlığı bakımından vazgeçilmez olduğunu, bu alışkanlığın hayatın bir parçası yapılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Belirli bir yaşam tarzının benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Sarıkaya, düzenli fiziksel aktivitenin önemini maddeler halinde sıraladı.

EGZERSİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Yapılan açıklamada, günlük aerobik egzersizlerin; kolesterol ve kan basıncını düzenleyebildiğini, şeker hastalığından korunma sağladığını ve kalp krizi riskini azalttığını ifade eden Başhekim, ayrıca egzersizin ruh halini iyileştirme, uyku düzeni ve kilo kontrolü gibi birden fazla faydaya sahip olduğunu belirtti. Doç. Dr. Sarıkaya, haftalık toplamda 2,5 ila 5 saat arası egzersiz yapılması gerektiğini, bunun yürüyüş, bisiklet, yüzme veya kayak gibi aktivitelerle gerçekleştirilebileceğini ekledi. Egzersiz süresinin artırılmasının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini de vurgulayarak, bu konuda kendinizi daha mutlu hissetmeniz de dahil birçok faydayı beraberinde getireceğini dile getirdi.

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN TAVSİYELER

Toplum sağlığı açısından bu tür uyarılar ve öneriler, kalp hastalıklarıyla mücadelede önemli bir yer tutmakta. Başhekim Sarıkaya'nın yaptığı uyarı ve öneriler, kalp krizleri ve genel kalp sağlığı konularında farkındalık yaratmayı ve kişilerin yaşam tarzlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi