Başhekim Doç. Dr. Sarıkaya Uyarıyor: Van'da Soba Tehlikesine Dikkat!

Van'da soba zehirlenmelerine karşı çekici uyarı.

Van Haberleri 4.12.2024 12:14:00 0
Başhekim Doç. Dr. Sarıkaya Uyarıyor: Van
Tarih: 04.12.2024 12:16 Güncelleme: 04.12.2024 12:14

VAN HALKINI SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARAN BAŞHEKİM

Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, özellikle kış aylarında yaşanan soba zehirlenmeleri konusunda Van halkını uyararak, alınabilecek basit önlemlerin hayat kurtarabileceğini belirtti. Her yıl yüzlerce kişinin soba zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Başhekim Sarıkaya, halkın bu konuda daha bilinçli davranması gerektiğini vurguladı. 

SOĞUK HAVALAR VE ARTAN RİSK: SOBA ZEHİRLENMELERİ

Van'daki soğuk hava koşullarının etkisiyle ısınma sistemleri olarak sobaların kullanımında artış gözlemleniyor. Özellikle kırsal bölgelerde hâlen yaygın bir şekilde kömür sobaları tercih ediliyor. Ancak bu durum, soba kullanımının dikkatsizliği ve bacaların zamanında temizlenmemesi gibi nedenlerle karbonmonoksit zehirlenmelerini beraberinde getirebiliyor. Van SBÜ Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, soba zehirlenmelerine karşı bölge halkını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla bilinçlendirmeye çalışıyor. 

ÖLÜMCÜL SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI ÖNLEM ÇAĞRISI

Van SBÜ Başhekimi Sarıkaya, halka yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle yanmaya başlayan sobaların zehirlenmelere yol açabileceğini ve bu durumun ölümcül sonuçlara sebebiyet verebileceğini hatırlattı. Kendi çocukluk anılarından da örnekler veren Sarıkaya, sobanın doğru kullanılmamasının zehirlenme ve yaralanma gibi ciddi sonuçlara neden olabileceğinin altını çizdi. Vatandaşlara doğru soba seçimi, yakma teknikleri ve boruların izolasyonunun önemine dair tavsiyelerde bulundu. Her yıl yüzlerce vatandaşın soba zehirlenmeleri sonucu hayatını kaybetmesinin önüne geçmek için herkesin daha dikkatli olması gerektiğine işaret etti ve zehirlenme durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ