Tarih: 19.09.2024 11:17

Bankalar Mevduat Faizlerinde Güncellemeler Yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Bankaların kısa vadeli mevduat faiz oranlarını korumasıyla, yatırımcıların dikkati mevduat faizlerine çevrildi. Merkez Bankası'nın yaklaşan faiz kararı öncesinde bankalar, ağırlıklı olarak yüksek faiz oranlarına devam etme kararı aldı. Kısa vadeli mevduat faiz oranlarına göre, yatırımcılar yüzde 55'e varan kazançlar elde edebilecekler.

MEVDUAT FAİZLERİNE BAKIŞ

Merkez Bankası tarafından bu perşembe günü yeni faiz kararının açıklanması beklenirken, piyasa analistleri, mevcut yüzde 50 seviyesinin korunabileceğini ön görüyorlar. Öte yandan, ilk faiz indirimi tahminlerinin de gelecek yıla ertelenmiş olması dikkate değer. Bu beklentiler, özellikle kısa vadeli mevduatlara uygulanan faiz oranlarının yüksek seviyelerde tutulmasını sağlamış durumda. Uzun vadeli mevduat faizlerindeki geri çekilme ise ayrıca kaydedilmekte.

FAİZ ORANLARI DETAYLARI

Merkez Bankası mevduatlarda uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. Bu doğrultuda, faiz oranları şu şekilde gerçekleşti:

- 1 aya kadar vadede yüzde 54,09
- 3 aya kadar vadede yüzde 59,25
- 6 aya kadar vadede yüzde 52,28
- 1 yıla kadar vadede yüzde 53,10
- 1 yıl ve daha uzun vadede yüzde 35,74

YATIRIMCILARIN KAZANCI NE OLACAK?

100 bin lira mevduatı olan bir yatırımcı, yüzde 54 faiz oranında bir aylık vadede yaklaşık 104 bin 367 lira elde edecek ve bu süreçte 4 bin 367 lira kazanç sağlamış olacak. 1 milyon liralık bir yatırım yapanların ise yüzde 54 faiz oranıyla bir aylık vadede 1 milyon 43 bin 672 lira kazanarak 43 bin 367 lira kazanç elde edecekleri hesaplanıyor.

PARASI OLAN DAHA ÇOK KAZANABİLİR

Bankalar daha yüksek bakiyeler için sundukları faiz imkanlarıyla dikkat çekiyor. Bu uygulama, bankacılık sektöründe yeni sayılmaz, fakat son zamanlarda açılan fark gözlenen bir durum. Yüksek bakiyeli mevduat hesaplarına verilen yüksek faiz, yatırımcılar arasında farklı getirilerin oluşmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra vade süresinin uzamasıyla birlikte faiz oranlarındaki gerileme de gözlemlenmekte.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —