Bandırma Belediyesi afet çalışmalarını hızlandırdı

Bandırma Belediyesi afet çalışmalarını hızlandırdı

Genel 21.02.2023 11:22:04 0
Bandırma Belediyesi afet çalışmalarını hızlandırdı
Tarih: 21.02.2023 11:22 Güncelleme: 21.02.2023 11:22
Bandırma Belediyesi, bütün dinamikleriyle depreme hazır bir kent hazırlamak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda, izlenecek yol haritası çizildi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından ülkedeki kentlerin depremlere ne ölçüde hazır olduğu bir kez daha masaya yatırıldı. Gündeme gelen konu kapsamında hiç vakit kaybetmeden harekete geçen Bandırma Belediyesi, deprem afeti için hazır ve bilinçli bir kent oluşturmak adına ilk adımı attı. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, konu ile ilgili izlenecek yol haritası belirlendi. Toplantıda deprem afeti ile ilgili eğitim çalışmalarına ivedilikle başlanacağı belirtildi. Bandırma’nın depremselliği ile ilgili raporların oluşturulacağı kaydedilen toplantıda, afet öncesi alınacak önlemlerin de hazırlanacağının altı çizildi. Bir sonraki toplantıda katılımcı çerçevesi genişletilecek. Toplantılara, afet uzmanları ve üniversitelerin ilgili alanlarından akademik görev üstlenen bilim insanları dahil edilecek. Konu önümüzdeki ilk meclis gündemine taşınacak ve ilerleyen toplantıların çıktıları kamuoyu ile paylaşılacak. Bandırma için en kısa sürede kapsamlı bir afet eylem planı oluşturulacak.

"Bütün dinamikleriyle depreme hazır bir kent olmak için çalışacağız"
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, toplantıda deprem bölgesinde edindiği tecrübeleri paylaşarak, alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, öncelikle yaşanan afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırmalılara seslenerek şunları söyledi:
"1999’da yaşanan deprem bir milat olarak kabul edilmişti ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler bir kez daha bu konuda ülkece yetersiz kaldığımızı gösterdi. Biz de daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmek istedik. Deprem bölgesindeki şehrimizi bir an önce depreme hazırlamalıyız. Tabii ki bu noktada her birimize büyük görevler düşüyor. Hem kentimiz depreme hazır olmalı hem de her bir bireyimiz deprem afeti noktasında bilinçlenmeli. Deprem, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Sağlıklı önlemleri alabilmek için bugün ilk adımımızı attık. Bütün dinamikleriyle depreme hazır bir kent olmak için çalışacağız. Bilimin ve ortak aklın ışığında hareket edip gerekenleri ortaya koyacak ve o şekilde hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ