Balıkesir Sındırgı'da Sarsıntıya Neden Olan Depremler: Çevre İllerde de Hissedildi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de panik ve endişeye yol açtı.

Asayiş 25.08.2025 00:24:00 0
Balıkesir Sındırgı
Tarih: 25.08.2025 00:26 Güncelleme: 25.08.2025 00:26

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de panik ve endişeye yol açtı. Ardından gelen 4,2 ve 4,3 şiddetindeki artçı sarsıntılar, bölgede gerginliği daha da artırdı.

Depremin Detayları ve Ardından Gelen Sarsıntılar

Akşam saat 21.58'de Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, AFAD tarafından 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bilgisiyle kamuoyuyla paylaşıldı. Kandilli Rasathanesi ise aynı depremi 5 olarak kaydetti. Sarsıntı, sadece Balıkesir'de değil, İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Kütahya, Yalova ve İstanbul gibi çevre illerde de hissedildi.

Depremin ardından, aynı bölgede 14 dakika arayla 4,2 ve 4,3 şiddetinde iki artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bu durum, bölge sakinlerinde endişeyi artırırken, yetkililer tarafından saha çalışmaları başlatıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Balıkesir Sındırgı'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeler takip edilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

AFAD'dan Geldiğimiz Durumla İlgili Bilgi

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde saat 21.58 ve 22.00'de meydana gelen 4.8 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Farklı Veriler ve Bölge Halkının Endişesi

Depremin büyüklüğü konusunda AFAD ve Kandilli Rasathanesi arasında farklılıklar olması, bölge halkında kafa karışıklığına yol açtı. Yetkililer, saha çalışmalarının devam ettiği ve bölgedeki durumun yakından takip edildiği bilgisini verdi.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ