Balıkesir Edremit'ten Van Edremit'e Uzanan Gönül Köprüsü: Türkiye'nin En Kalabalık Halayıyla Kardeşlik Şöleni!

Edremit Körfezi Vanlılar Derneği'nden Türkiye'ye Bir İlk: Birlik ve Dayanışma Mesajı Halayla Verilecek

Van Haberleri 12.09.2025 19:42:00 0
Balıkesir Edremit
Tarih: 12.09.2025 19:47 Güncelleme: 12.09.2025 20:11

Balıkesir Edremit’te düzenlenecek tarihi buluşmada, Vanlılar ve Edremitliler el ele vererek Türkiye'nin en kalabalık halayını kuracak. Edremit Körfezi Vanlılar Derneği'nin öncülüğünde gerçekleşecek olan "Balıkesir Edremit'ten Van Edremit'e Gönül Köprüsü Projesi", sadece bir etkinlikten öte, bir kardeşlik şöleni olarak planlanıyor.

Halayın Gücüyle Birlik Vurgusu

Dernek Başkanı Çetin Evren, bu projenin önemine değinerek, etkinliğin bir araya gelme ve dayanışma fırsatı olduğunu vurguladı. Evren, "Bu etkinlik sadece bir buluşma değil, bir kardeşlik şöleni olacak. Çünkü halay barıştır, halay kardeşliktir, halay sevinçtir, halay sevgidir." ifadelerini kullandı. Yüzlerce insanın el ele, gönül gönüle aynı anda halay çekmesiyle birlik ve dayanışmanın en güçlü mesajının verileceği belirtildi.

Tarihi Bir Dostluk Göstergesi

14 Eylül 2025 Pazar günü Balıkesir Edremit'te gerçekleştirilecek büyük halay, yıllar sonra bile hatırlanacak bir dostluk göstergesi olarak planlanıyor. "Gönül Köprüsü" projesi, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmayı hedefliyor. Etkinlik, farklı kültürlerin bir araya gelerek ortak bir değer olan kardeşliği pekiştirmeyi amaçlıyor.

Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Örneği

Etkinlikte yerel ve ulusal basının hazır bulunması bekleniyor. Bu tarihi gün, hem bölge hem de ülke için birlik ve beraberliğin en güçlü örneklerinden biri olacak. Basın mensupları, bu anlamlı etkinliği yakından takip ederek, kardeşlik mesajının tüm Türkiye'ye yayılmasına katkı sağlayacak.

Tüm Halkımız Davetlidir

Edremit Körfezi Vanlılar Derneği, tüm Vanlıları, akrabalarını, dostlarını, komşularını ve Edremitlileri bu büyük buluşmaya davet ederek; “Gelin, halayın gücüyle kardeşliğimizi gösterelim ve unutulmaz bir gün yaşayalım! KARDESLİK GÜCÜNÜ BIRLEŞTIRELİM…” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ