Balıkesir Edremit Vanlılar Derneği'nden Muhteşem Dayanışma: Yanan Ev Yeniden Ayağa Kaldırıldı!

Balıkesir'de yanan ev için seferber oldular: Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği örnek oldu.

Van Haberleri 3.09.2024 02:50:00 0
Balıkesir Edremit Vanlılar Derneği
Tarih: 03.09.2024 03:06 Güncelleme: 03.09.2024 03:45

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Balıkesir Edremit'te yaşayan Salih Aras'ın evi, elektrik kontağı sebebiyle çıkan yangında büyük hasar görmüştü. Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği, bu talihsiz hadiseden sonra hızla harekete geçerek Aras ailesinin yarasını sarmak için çalışmalara başladı.

YANGINDAN GERİYE KALANLAR

14 Haziran 2024 tarihinde Aras ailesinin Edremit'teki evinde çıkan yangın, eşyaların kısmen yanmasına ve evin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Yangın sonrasında alınan itfaiye raporu üzerine Edremit Körfezi Vanlılar Derneği yönetimi, toplumsal dayanışma örneği göstererek harekete geçti.

EVİN YENİDEN KURULUŞU

Dernek Başkanı Çetin Evren ve yönetim kurulu, gerekli çalışmaları planlayarak yangından zarar gören evin temizliğini ve tamiratını başlattı. Tavan, duvar, parke, kapı ve pencere değişimi ile elektrik tesisatının tamamen yenilenmesi gerçekleştirildi. Bununla beraber evin tamamen yeniden döşenmesi ve ihtiyaç duyulan tüm eşyalar sağlandı.

SAĞLANAN YARDIMLAR VE DESTEKLER

Başkan Evren, evin kullanıma hazır hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan tüm eşyaların dernek organizasyonuyla temin edildiğini belirtti. Aras ailesine oturma grubu, mutfak takımı, yemek masası, televizyon ünitesi, yatak odası mobilyaları, perdeler, halılar, yolluklar, sehpalar, iki adet kanepe, mutfak araç-gereçleri, kıyafetler ve gıda desteği gibi yaşamsal öneme sahip malzemeler sağlandı.

AİLENİN TEŞEKKÜR MESAJI

Salih Aras, destekleri için Edremit Körfezi Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Evren, yönetimi ve diğer yardımseverlere minnettarlığını ifade etti. Aras, zor zamanlarında kendilerini yalnız bırakmayan dernek ve hemşehrilerine özellikle teşekkür ederek, bu süreçte sergilenen dostluk ve kardeşliğin örnek olduğunun altını çizdi.

EV TESLİM EDİLDİ

Başkan Çetin Evren, Edremit Körfezi Vanlılar Derneği tarafından düzenlenen bu etkinliğin, üyelerin ve hayırseverlerin katkılarıyla başarıyla tamamlandığını duyurdu. 

Salih Aras'ın yangın sonucu kullanılamaz hale gelen evi, hiçbir eksiği olmadan, tekrar yaşam alanı olarak kullanılabilir biçimde teslim edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi