Bakan Yusuf Tekin'den Kabine Muamması: 'Takdiri Millet Konuşuyor!'

Kabine değişikliğinin doğanıdaki isim Yusuf Tekin'den açıklamalar.

Eğitim 18.10.2024 19:33:00 0
Bakan Yusuf Tekin
Tarih: 18.10.2024 19:37

ERZURUM'DA BAKAN TEKİN'DEN KABİNE AÇIKLAMASI

Bir dizi etkinlik ve incelemeler için Erzurum'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine değişikliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yusuf Tekin, kendisinin bu süreçte yoğun bir şekilde konuşulduğunu ifade etti. Konuşmasında herhangi bir beklenti içinde olmadığını belirtirken, kesin bir şey söylemekten kaçınarak durumu "takdir" kelimesi ile özetledi.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliğine ve genel başkan yardımcılıklarına ilişkin değişiklik sinyalleri vermesi üzerine başkentte kulisler hareketlenmiş durumda. Bir yandan geniş çaplı bir değişiklik beklenmezken, diğer yandan kulislerde birçok isim konuşulmaya başlandı ve olası bakan adayları AK Parti içinde tartışılmaya başlandı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN SORULARA YANIT VERDİ

Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Akademik Yıl Açılış töreni münasebetiyle geldiği Erzurum'da, AK Parti İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme dair sorulara cevap verdi. Özellikle kabine değişikliği ile ilgili olarak "millet en çok beni konuşuyor" diyen Tekin, bu konudaki beklentileri ve kabine üyeliği durumunu "takdir" kelimesi ile tabir etti.

CUMHURBAŞKANI İLE UZUN YILLARA DAYANAN İLİŞKİSİ

Kabine değişikliği kapsamında görevine devam edip etmeyeceğine dair soruya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan uzun süreli ilişkisine vurgu yaparak cevap veren Bakan Tekin, siyasete genç yaşlarda atıldığını ve 1989 yılından beri Cumhurbaşkanı ile hukuklarının bulunduğunu dile getirdi. Bakan, yaptıkları hakkında Cumhurbaşkanının herhangi bir olumsuz görüşünün olmadığını ve kişisel ilişkilerinin daima iyi seviyede olduğunu belirtti. Tekin, durumun "takdir"le açıklanabileceğini tekrar vurguladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem