Tarih: 31.07.2024 02:23

Bakan Tunç: 'Tuğrul Türkeş'in Kavala Ziyareti Gecikmedi, Her Zaman Mümkün'

Facebook Twitter Linked-in

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, TÜRKEŞ'İN ZİYARET BAŞVURUSUNU KONUŞTU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret başvurusuna ilişkin gecikme olmadığını belirtti. Tunç, Adalet Bakanlığı'nda hiçbir dosyanın sümenaltı edilmediğini ve Türkeş'in istediği zaman, uygun bir günde ziyaret gerçekleştirebileceğini ifade etti.

“DÖNÜŞ İÇİN GECİKME OLMADI”

Türkeş'in 19 Temmuz'da dilekçe ile ziyaret talebini ilettiğini ve dönüş için herhangi bir gecikme yaşanmadığını aktaran Bakan Tunç, Yargıtay'la ilgili süreci de açıkladı.

“ZİYARETLE İLGİLİ PROBLEM YOK”

Tuğrul Türkeş'in ziyaret talebine ilişkin bir sorun olmadığını, konunun Adalet Bakanlığı'na ulaştıktan kısa bir süre sonra ele alındığını ve Türkeş'in kendisiyle irtibat kurulduğunu da sözlerine ekledi.

HALAY GÖZALTISI TARTIŞMASI

Adalet Bakanı Tunç, halay çekildiği için gözaltı yapılmadığını, asıl sorunun terör propagandası olduğunu vurguladı. Türkeş'in talebi üzerine yapılan yorumlara da değinerek, herhangi bir ayrımcılık yapılmaksızın, yasal ziyaret izinlerinin verildiğini söyledi.

KÜLTÜRÜMÜZ HALAY VE HUKUK DEVLETİ GERÇEĞİ

Tunç son olarak, halayın Türk kültürünün bir parçası olduğunu ve terör örgütü sloganları atanlara hukuk devletinin gereğinin yapılacağını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —