Bakan Şimşek'ten Piyasa İtirafı: 'Vatandaş Haklı, Geçim Sıkıntısı Var!'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Vatandaş haklı, enflasyon adaletsiz bir vergi"

Ekonomi 16.09.2024 22:54:00 0
Bakan Şimşek
Tarih: 16.09.2024 22:56

Bakan Mehmet Şimşek, market ve pazar fiyatlarına ilişkin yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekti ve vatandaşların şikayetlerinde haklı olduğunu vurguladı. CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan ve Hande Fırat'ın ekonomi gündemi ile ilgili sorularını yanıtlarken, Şimşek enflasyonun adaletsiz bir vergi olduğunu ifade etti.

“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİNDE HAKLI”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, halkın geçim sıkıntısına değinerek, "Bir geçim sıkıntımız var. Enflasyon en kötü ve adaletsiz vergidir," dedi. Bakan Şimşek, konut ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarda da artış yaşandığını kaydetti.

MARKET VE PAZAR FİYATLARI

Bakan Mehmet Şimşek, kendisinin de zaman zaman market ve pazar alışverişi yaptığını belirterek, vatandaşların şikayetlerini yerinde gördüğünü aktardı. Şimşek, "Eşim Esra ile markete gittiğimizde, vatandaşlarımızın artan fiyatlarla ilgili şikayetleri ile karşılaştık. Onlar haklılar. Bir geçim sıkıntımız var," ifadelerini kullandı.

ENFLASYON VE GEÇİM SIKINTISI

Mehmet Şimşek, enflasyonun gelir dağılımını bozduğunu, bu sebeple kapsamlı ve kalıcı çözümler gerektiğini vurguladı. "Enflasyondaki düşüş fiyatların düşüğü anlamına gelmiyor," diyen Şimşek, fiyat artış hızının yavaşlamasına rağmen, yüksek enflasyonun hala bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

KONUT İÇİN YENİ PLANLAR

Konut arzının artırılacağını aktaran Şimşek, "Deprem bölgesinde bu sene 201 bin konut teslim edilecek, gelecek sene ise 250 bin ilave konut sunulacak. İstanbul'da da konut arzını artıracak programlar var," dedi. Bakan, zaman ve sabra ihtiyaç olduğunu belirterek, şok terapilerin yerine istikrarlı makroekonomik politikaların tercih edildiğini açıkladı.

Rezervlerin artık bir sorun olmaktan çıktığını ifade eden Şimşek, büyük risklerin azaltıldığını ve Cumhurbaşkanının da tam desteği ile halkın geçim sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem