Bakan Şimşek'ten Piyasa İtirafı: 'Vatandaş Haklı, Geçim Sıkıntısı Var!'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Vatandaş haklı, enflasyon adaletsiz bir vergi"

Ekonomi 16.09.2024 22:54:00 1
Bakan Şimşek
Tarih: 16.09.2024 22:56 Güncelleme: 13.10.2024 20:45

Bakan Mehmet Şimşek, market ve pazar fiyatlarına ilişkin yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekti ve vatandaşların şikayetlerinde haklı olduğunu vurguladı. CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan ve Hande Fırat'ın ekonomi gündemi ile ilgili sorularını yanıtlarken, Şimşek enflasyonun adaletsiz bir vergi olduğunu ifade etti.

“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİNDE HAKLI”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, halkın geçim sıkıntısına değinerek, "Bir geçim sıkıntımız var. Enflasyon en kötü ve adaletsiz vergidir," dedi. Bakan Şimşek, konut ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarda da artış yaşandığını kaydetti.

MARKET VE PAZAR FİYATLARI

Bakan Mehmet Şimşek, kendisinin de zaman zaman market ve pazar alışverişi yaptığını belirterek, vatandaşların şikayetlerini yerinde gördüğünü aktardı. Şimşek, "Eşim Esra ile markete gittiğimizde, vatandaşlarımızın artan fiyatlarla ilgili şikayetleri ile karşılaştık. Onlar haklılar. Bir geçim sıkıntımız var," ifadelerini kullandı.

ENFLASYON VE GEÇİM SIKINTISI

Mehmet Şimşek, enflasyonun gelir dağılımını bozduğunu, bu sebeple kapsamlı ve kalıcı çözümler gerektiğini vurguladı. "Enflasyondaki düşüş fiyatların düşüğü anlamına gelmiyor," diyen Şimşek, fiyat artış hızının yavaşlamasına rağmen, yüksek enflasyonun hala bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

KONUT İÇİN YENİ PLANLAR

Konut arzının artırılacağını aktaran Şimşek, "Deprem bölgesinde bu sene 201 bin konut teslim edilecek, gelecek sene ise 250 bin ilave konut sunulacak. İstanbul'da da konut arzını artıracak programlar var," dedi. Bakan, zaman ve sabra ihtiyaç olduğunu belirterek, şok terapilerin yerine istikrarlı makroekonomik politikaların tercih edildiğini açıkladı.

Rezervlerin artık bir sorun olmaktan çıktığını ifade eden Şimşek, büyük risklerin azaltıldığını ve Cumhurbaşkanının da tam desteği ile halkın geçim sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Burak karaca
21.12.2024 09:44:19
Elma 55 lira...yumurta kolisi 180 liradan başlıyor.. karnabahar 79 lira...soğan bile 24 lira..sinemaya hiç gitmedim.donerci ya da kebapçı ya gitmedim.6-7 yılda bir ayakkabı alıyorum.. geçinemiyorum.secim olsun artık.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ