Bakan Şimşek'ten KDV Müjdesi: Oranlarda Artış Yok!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması: Vatandaşa KDV artışı yok!

Ekonomi 17.09.2024 09:07:00 0
Bakan Şimşek
Tarih: 17.09.2024 09:10

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarının gelecek dönemde artırılmasına dair bir planlarının olmadığını belirtti. CNN Türk'te canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesine yönelik açıklamaların da yer aldığı programda, yeni bir vergi artışının olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

"KDV VE GENEL ARTIŞ YOK" VURGUSU

Mehmet Şimşek, "Şu anda ne KDV'de ne de genel olarak bir artış düşüncemiz bulunmuyor. Vatandaşın üzerine yük getirecek genel KDV oranlarında herhangi bir çalışma yapmıyoruz." dedi. Bakan Şimşek, KDV oranlarını yükseltmeyi planlamadıklarının altını çizerek vatandaşları bu konuda rahatlattı.

FİYAT İSTİKRARININ ÖNEMİ

Bakanın programda vurguladığı diğer bir konu ise fiyat istikrarının önemi oldu. Şimşek, maliye politikası ve para politikası tedbirleri ile vatandaşın alım gücünün artırılmasının temel hedef olduğunu belirtti. Ayrıca yapısal dönüşüm için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. "Yeşil dönüşüm sadece bir moda ya da fantezi değil, zaruri bir ihtiyaç." diyen Şimşek, bu dönüşümün enerji ithalatı bağımlılığını azaltacağını ifade etti.

YEŞİL DÖNÜŞÜM VE YATIRIMLAR

Türkiye'nin yeşil dönüşüm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Şimşek, ülkenin uluslararası araştırmalarda bu alanda ilk sıralarda yer aldığını dile getirdi. Bakan Şimşek, bu dönüşümle karbon ayak izinin de düşeceğini ve enerjide dışa bağımlılığın azalacağını vurguladı. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgelerini (OSB) tren ve limanlarla bağlamayı da hedeflediklerini ve ulaşımda artık demiryollarına öncelik vereceklerini belirtti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem