Bakan Işıkhan, Vanlı İşçilere Umut Oldu: 'İşe Geri Dönüş İçin Mücadelede Yanınızdayız'

Van'da DEM'li Belediyelerin işten çıkardığı işçilere Bakan Işıkhan'dan destek: "Halkı mücadelenizde yayınızdayız"

Van Haberleri 14.09.2024 15:12:00 0
Bakan Işıkhan, Vanlı İşçilere Umut Oldu:
Tarih: 14.09.2024 15:26 Güncelleme: 14.09.2024 15:45

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Türkiye Buluşmaları programları kapsamında Van'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan DEM'li Belediye Başkanları tarafından işten çıkarılan ve işe dönmek için eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette işçilerle sohbet eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Van'daki DEM'li belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilerin süren işe geri dönebilme mücadelesine destek sözü verdi.

 

İŞTEN ÇIKARMALAR VE EYLEM DEVAM EDİYOR

Van'da DEM'li Belediye Başkanları, 817 çalışan işçiyi 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle işten çıkarmaya başladı. İşçiler, yapılan uygulamalara hukuk mücadelesi ve İpekyolu Belediyesi önünde 133 gündür sürdürdükleri eylemle karşı koyuyorlar.

BAKAN IŞIKHAN İŞÇİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Türkiye Buluşmaları programları için Van'a giden Bakan Işıkhan, işten çıkarılan ve eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Bakan, "Her zaman olduğu gibi işçilerimizin yanında olacağız" dedi ve hukuki destek vereceklerini vurguladı.

 

BAKANLIK HİZMETİ NEREDE HAKSIZLIK VARSA ORAYA GİDECEK

Işıkhan, ""Her zaman olduğu gibi işçilerimizin haklı davasının yanında olacağız. Haksız yere işten çıkarmalarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak her zaman haktan, emekten ve işçiden yana olduk.  Burada da sizinle birlikteyiz. Davanıza ve haklı mücadelenize destek vermek için siz kıymetli kardeşlerime uğramak istedim. Davanız mübarek olsun, siz kaeşlermizin işlerine geri dönmeleri için biz bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa onları yapacağız.

Sendikamızı, Hak-İş'imizi de kutluyorum, Allah razı olsun Türkiye'nin neresinde olursa olsun işçilerimizin yanında.Bugün Van'da sizlerle birlikteyiz, bu bayrakları taşımak da onurlu bir şeydir.

En kısa sürede işlerinize geri dönme noktasında da bu haklı mücadelenize destek vereceğiz

Hak-İş Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan'a sizlerin yanına uğrayacağımı ve sizleri dinleyeceğimi söylediğimde çok çok mutlu oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımız 23 yıldır işçiden yana, emekten yana olmuştur. Burada da öyle olacak. Biz bakanlık olarak sizin yanınızdayız. Size kapımız her zaman açık. Bir şey olduğunda kıymetli başkanlarımız bizimle her zaman iletişime geçebilirler.

Teftiş kurulu başkanlığımızdan gerekli müfettişleri gönderdik, nerede haksızlık varsa Çalışma Bakanlığı oraya gidecek tespit edecek ve bunlara en ağır cezayı keseceğiz hiç endişeniz olmasın.

İşe geri dönmeniz noktasında da hukuki anlamda biz sizin yanınızda olacağız." ifadelerini kullandı ve müfettişlerin gönderildiğini sözlerine ekledi.

 

CELAL YILDIZ: İŞ GÜVENCESİ KANUNİ DÜZENLEME İSTİYOR

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, iş güvencesi ile ilgili kanuni düzenlemenin önemini vurgulayarak, işçiler için mevzuat geliştirilmesi çağrısında bulundu. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Sayın Bakanım ayaklarınıza sağlık hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Bu haklı davamızda bizimle beraber ve yanımızda oldunuz. Çalışma hayatımızda sorunlarımız ve sıkıntılarımız var, problemlerimiz ve vergi meselesi var, Kamu İktisadi Teşekkülleri'nde (KİT) kadro bekleyen arkadaşlarımız var. Kapsam dışı kalıp kadro bekleyen arkadaşlarımız var, işten atılan arkadaşlarımızın iş güvencesi sorunu var.

Ama bütün bu sorunlarımıza rağmen şundan eminiz; Çalışma Bakanlığımız bizi dinliyor, bize değer veriyor, sorunlarımızla da birebir ilgileniyor. Bunun için sizlere çok çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da buradan teşekkür etmek istiyoruz.

Türkiye'nin kanayan yarası olan 1 milyon taşeron işçinin çalıştığı bir dönemi, işçileri kadrolu yaparak kapattı. Eğer bugün burada bulunan arkadaşlarımız sendikalı olup hak ve emek mücadelelerini örgütlü bir şekilde sürdürebiliyorsa, toplu İş Sözleşmesi sistemine dahil olabilmişse, bu da yapılan kanuni düzenleme ile elde edilen bir kazanımdır. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

Gelerek bize verdiğiniz destekten dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. "

 

FATİH AKDENİZ: MAĞDURİYETİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Hak-İş Van İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, işten çıkarılan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu. 

Bakan Işıkhan'ın ziyareti ve desteği için teşekkürlerini ileten Akdeniz, "1 Mayıs İşçi Bayramının ertesi günü DEM'li Başkanların yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, İpekyolu Belediyesi, VASKİ Genel Müdürlüğü Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi ve Özalp Belediyesi'Nde çalışan 817 arkadaşımız mesaj yoluyla işten çıkarıldı. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın yuvasını yıktılar, bayramı buruk geçirdiler, okullar açıldı arkadaşlarımız çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayamadı.
Biz Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası olarak İpekyolu Belediyesi önünde tam 133 gündür eylem yapıyoruz. Geçmişte hiç kimse bunların karşısında 2 gün dahi eylem yapamamış olmasına rağmen biz Hak-İş ve Hizmet-İş olarak burada 133 gündür yaptıkları haksızlıkları ve zulümleri yüzlerine haykırıyoruz.

Hak mücadelemizi yüreklice yapıyoruz ve buralarda kimsenin yüreğinin yetmeyeceği şekilde haksızlıklarını, hukuksuzlarını ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden yürümeye devam edeceğimizi yüzlerine karşı her yerde söylüyoruz.

Arkadaşlarımızın hepsi desteklerinizle sorunlarının çözümü kavuşturulacağından ümit var.

Arkadaşlarımızın içinde kanser hastası olanlar, çocuğu sürekli tedaviye ihtiyaç duyacak derecede hasta olanlar var, DEM'li belediye yönetimleri arkadaşlarımızı işten çıkararak hepsi perişan etti.

Çünkü biz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve sizlere güveniyoruz.

Allah rızası için bizim mağdur olan arkadaşlarımızın bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini devlet büyüğümüz olarak sizlerden talep ediyoruz.

Ayrıca şuan belediyelerde çalışan üyelerimizi baskı ve tehditlerle sendikamızdan istifa ettirdikleri bilgisini de sizinle paylaşmak istiyorum.

Ziyaretiniz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi