Bakan Yardımcısı Mumcu: "Gençlerimiz daha çok kitap okuyacak, daha sosyalleşecek ve güzel imkânlar bulacak"

Bakan Yardımcısı Mumcu: "Gençlerimiz daha çok kitap okuyacak, daha sosyalleşecek ve güzel imkânlar bulacak"

Kültür Sanat 21.06.2025 08:11:55 0
Bakan Yardımcısı Mumcu:
Tarih: 21.06.2025 08:11 Güncelleme: 21.06.2025 08:11
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Erzincan Valiliği öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla kurulan Ali Fahri ve Gülseren Akkaya ile Galip Çevik isimlerini taşıyan kütüphaneleri ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Mumcu, "Gençlerimiz daha çok kitap okuyacak, daha sosyalleşecek ve güzel imkânlar bulacak." dedi.
Erzincan’da inşa edilen Ali Fahri, Gülseren Akkaya ile Galip Çevik isimlerini taşıyan kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi.
Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu yaptığı konuşmada, insanın kendi memleketinde böyle yatırımlar yapmasının önemli olduğunu söyledi.
Bu tarz güzel projelerin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Mumcu, şunları kaydetti:
"İnsanların kendi şehirlerine, kendi memleketlerine bu tarz yardımları yapmaları, bu tarz hayırları yapmaları çok mutlu. Başta annem olmak üzere, yapmış olduğumuz bu cep kütüphane kafeler inşallah çoğalarak devam edecek. Her mahallemizde küçük küçük kütüphanelerimiz olacak. Erzincan’daki bu alışkanlığı ortaya çıkaracağız. Gençlerimiz daha çok kitap okuyacak, daha sosyalleşecek ve güzel imkanlar bulacak."
Açılış töreninde konuşan Vali Hamza Aydoğdu ise, "Kitaplar, insanlığın bilgi birikiminin en kıymetli hazineleridir. Her bir kitap, bir insanın, bir toplumun, hatta bir medeniyetin öyküsünü anlatır. Kütüphaneler ise bu hazinelerin saklandığı, korunduğu ve nesilden nesile aktarıldığı kutsal mekânlardır. Bugün, kütüphanelerin açılışıyla, Erzincan’ımıza yeni bir bilgi ve kültür merkezleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, siyasi parti temsilcileri ve hayırseverler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ