Bakan Tekin: “Evrensel ölçütlere uyun bir müfredat oluşturmaya çalıştık”

Bakan Tekin: “Evrensel ölçütlere uyun bir müfredat oluşturmaya çalıştık”

Eğitim 15.06.2024 15:55:59 0
Bakan Tekin: “Evrensel ölçütlere uyun bir müfredat oluşturmaya çalıştık”
Tarih: 15.06.2024 15:55
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, yeni müfredatın dünyada rekabet edilen diğer ülkelerin müfredatını yakalamayı ve evrensel ölçütlere uygun bir müfredat oluşturmayı hedeflediğini ifade etti.
Kurban Bayramı’nı memleketi Erzurum’da geçiren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de daha önce sınıflarda 40 kişi ortalamasında sınıfların olduğunu ve bu ortalamanın 22 öğrenciye kadar düştüğü ifade ederek, eğitimle ilgili harcamaların da genel bütçeden birinci sıraya yerleştiğini anlattı.
“Evrensel ölçütlere uygun bir müfredat”
Yeni bir müfredat yaptıklarını ve son iki buçuk aydır Türkiye’nin bunu tartıştığını belirten Bakan Tekin, "Yaptığımız şeyi özetle şuydu. Bunu söylemem lazım. Hemşehrilerimin bana kavli ve fiili duaları önemli. İki şeyi yaptık. Dedik ki, bizim müfredatımız dünyada rekabet ettiğimiz diğer ülkelerin müfredatını yakalasın. Aynı müfredat olsun. Çocuklarımıza onlardan daha fazla şeyi öğretmeyelim, onlardan daha az şeyi de öğretmeyelim. Dolayısıyla evrensel ölçütlere uygun bir müfredat oluşturmaya çalıştık. Biz bundan 30-40 yıl öncenin müfredatıyla, otuz kırk yıl öncenin bakış açıyla çocuklarımıza yüklemeye devam ediyoruz. Dünya bunu terk etti artık. Dünya az bilgi elde ettiği bilginin gündelik hayatta kullanımı, beceriye dönüşmesine durumda. Biz bunu yaptık. Bir ikincisi şunu yaptık. Dedik ki, bizim kültürümüz, geleneğimiz, medeniyetimiz, çocuklarımız bu medeniyetin kültürüne sahip olsunlar. Bu birikimi gelecek kuşaklara aktaralım. Bayram olduğunda çocuklar büyüklerin ellerini öpme geleneğinden vazgeçmesinler. Bayram olduğunda çocuklarımız nerede yaşarsa yaşasınlar gelsinler büyüklerinin kabirlerini ziyaret etsinler. Memleketindeki büyüklerin ellerini öpsünler. Bu gelenekler devam etsin istiyoruz biz. Çocuklarımız bunları öğrensin istiyoruz. Muhalefet de diyor ki bunlara gerek yok. Bu artık içinde yaşadığımız dünyada siz tutucusunuz, siz muhafazakarsınız. Siz dolayısıyla bizim yaptığımız şey bu. Ben de diyorum ki bizim halkımız, bizim milletimiz bunu arzu ediyor, bunu istiyor. Değerlerimiz bizi bir arada bizi millet yapan değerlerimiz, asgari müştereklerimiz mutlaka gelecek kuşaklara aktarılsın istiyoruz. Böyle bir müfredat değişikliği de yapmış olduk. İnşallah sizlerin de dualarıyla ve destekleriyle Eylül ayından itibaren yeni müfredatla çocuklar yetişecek” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem