Bakan Tekin DAGC’de

Bakan Tekin DAGC’de

Genel 7.10.2025 17:21:15 0
Bakan Tekin DAGC’de
Tarih: 07.10.2025 17:21 Güncelleme: 07.10.2025 17:21
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum programı çerçevesinde merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nu (DGF) ziyaret etti.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile yerel ve yaygın basın kuruluşlarının da katıldığı ziyarette DAGC Başkanı Türkez, Erzurum’un 1867’de Anadolu’da yayınlanan ilk Türkçe gazete Envar-ı Şarkiyye ile başlayan köklü bir basın geleneğine sahip olduğunu belirterek, cemiyet ve federasyonun yapılanması, Erzurum ve bölge basını ve meslek yasası ile yaşanan sorunlarla alakalı rapor sundu.
İletişim meslek lisesi talebi
Atatürk Üniversitesi’nde bulunan İletişim Fakültesi’nin de meslek eğitimi açısından önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Türkez, meslekte ara ve yetişmiş elaman teminine destek olacak orta öğretim seviyesinde bir iletişim meslek lisesinin Erzurum’a kurulmasını talep etti. Bakan Tekin de konuyla ilgili olarak DAGC’nin katkılarıyla Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile yapılacak bir değerlendirme sonucu Erzurum’a böyle bir lise planlanması için çalışma başlatacaklarını söyledi.
Örnek lise olacak
Tematik liseler kapsamında Erzurum’un öncü olacağını ve ülkede açılan 7 gastronomi lisesinden birisinin kentte eğitime başladığını anlatan Bakan Tekin, "23 Temmuz Erzurum Kongre binasının arkasında bulunan eski Endüstri Meslek Lisesi, büyükşehir belediyesinin de katkılarıyla tadilattan geçirildi. Bu yıl özel yetenek sınavıyla 65 öğrencimiz burada eğitime başladı. Bu okullar kültür taşınımı açısından çok önemli. Erzurum yemek kültürünü uluslar arası boyuta taşıyacak ve mezunlarıyla örnek olacak bir eğitim kurumunu şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz "dedi.
Ziyaret sonunda DAGC Başkanı Türkez ve DGF Başkanı Tarakçıoğlu, Bakan Tekin’e ziyareti anısına bir plaket sundu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: bakan tekin dagc’de
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ