Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadele operasyonlarını değerlendirdi

Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadele operasyonlarını değerlendirdi

Asayiş 25.04.2023 10:44:13 0
Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadele operasyonlarını değerlendirdi
Tarih: 25.04.2023 10:44 Güncelleme: 25.04.2023 10:44
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 51 ve 52’ncisi Erzurum ve Nevşehir’de gerçekleştirilen “Kökünü Kurutma Operasyonu”nun detaylarını paylaştı.
Erzurum Emniyet Müdürlüğünde operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, “Uyuşturucuyla mücadele, asla vazgeçmeyeceğimiz, asla gevşetmeyeceğimiz, asla geri adım atmayacağımız mücadelemizdir” dedi.
Bugün sabah 04.00 itibarıyla hem Erzurum hem de Nevşehir’de iki operasyon gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Soylu, “Bugüne kadar 50 operasyon yapmıştık. 51, 52’ncisini Erzurum ve Nevşehir’de yaptık. 864 kahraman evladımız, 10 narkotik dedektör köpeğimiz, hava araçlarımızla 123 ayrı adreste 105 hedefe yönelik yine Nevşehir’de 47 ayrı adrese 47 şüpheliye yönelik Kökünü Kurutma Operasyonu’nun 51 ve 52’ncisini gerçekleştirdik. 152 şüpheliden imal, ticaret, satıcısı, organizatörü toplam 133 şüpheli yakalanmış ve bugün itibarıyla adalete teslime dilecektir” diye konuştu.
Operasyonlar çerçevesinde yaklaşık 7 aydır teknik takip ve teknik izlemelerle her türlü detayı ayrı ayrı takip edilen operasyon tamamlandığını dile getiren Bakan Soylu, “Operasyona katılan arkadaşlarımızı kutluyorum. Kendilerini uğurlarken de ayaklarına taş değmesin diyerek uğurlamıştık. Bu operasyonların Türkiye’nin her noktasında Türkiye’nin gündemi ne olursa olsun uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde devam edecektir. Asla vazgeçmeyeceğimiz, asla gevşetmeyeceğimiz, asla geri adım atmayacağımız mücadelemizdir. Afet yönetsek de, zor günler geçirsek de, seçim ortamı olsa da evlatlarımız arkadaşlarımız, bu mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Burada uyuşturucu alım satımı yapanlara, imal edenlere, organizatörlere sesleniyorum; yapmayın, geliriz ve affetmeyiz. Mutlaka yakalanacaksınız ve uzun süre hapiste kalacaksınız. Uyuşturucu meselesine biz terör meselesi gibi bakıyoruz. Dünyanın en temel güvenlik meselelerinden biri olarak bakıyoruz. Yaptığımız mücadele ile uyuşturucudan hayatını kaybeden kişi sayısı 941 kişiden 270’e düştü. Bu önemli bir mücadeledir. Cezaevlerinde 36 bin kişi vardı. Bugün cezaevlerinde uyuşturucudan yatan 126 bin kişi var. Hiçbir anne ’Benim çocuğum yapmaz’ demesin. Burada yapılması gereken, annelerin çocuklarının üzerinden elini çekmemesi gerekiyor. Gençlerimize sorunları çözen bir kimyasal henüz bulunmadı. Uyuşturucunun bizatihi kendisi bir sorundur. Zihin açmaz. Derslerinde kişi başarılı hale gelemez. Bu yalana kardeşlerimizin, gençlerimizin buradan kanmamasını bir kez daha rica ediyoruz, istirham ediyoruz. Doktorunuz ve annenizin vermediği hiçbir ilacı kullanmayın. Hapı almayın, bu hapları kullanmayın. Bu mücadeleyi hep birlikte vermezsek başarılı olamayız” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ