Bakan Bak, Erzurum’da Genç Türkiye Forumu’na katıldı

Bakan Bak, Erzurum’da Genç Türkiye Forumu’na katıldı

Politika 8.10.2023 13:24:41 0
Bakan Bak, Erzurum’da Genç Türkiye Forumu’na katıldı
Tarih: 08.10.2023 13:24 Güncelleme: 08.10.2023 13:24
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, Genç Türkiye Forumu’nun Erzurum’daki etkinliğine katıldı.
Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu’nda düzenlenen "Gençlik ve Spor Politikaları Algısı" konulu foruma Doğu Anadolu’nun farklı illerinden 400 genç katıldı. Forumda oluşturulan masalarda bir araya gelen gençler, belirlenen konular üzerinde tartışarak, fikirlerini anlatılar. Etkinliğin son gününde Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünü yaptığı müzakere etkinliğine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu.
TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Osmanoğlu, Erzurum’da 2 gün boyunca 20 masada 12 başlık halinde çok verimli çıktılar alındığını belirterek, “Buradaki çıktılar ve sonuçlar gençler tarafından paylaşılacak. Emeği olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Gençleri dinlemek önemli ve değerli”
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, birçok şehirden gelen gençlerle bir araya geldiklerini ve onları dinleme imkanı bulduklarını belirterek, “Böylece gençlerin gündemindeki konuları öğrenme imkanı buluyoruz. Bir gün öncesi birçok başlık altındaki konuları müzakere ediyorlar. Böylece son güne gelindiğinde daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Erzurum’daki genel başlığımız ’Gençlik ve Spor Politikaları’ olarak belirlendi. Gençlerin meselelerle alakalı çok haklı soruları var. Bunları dinliyoruz. Konuşulan konular elbette burada kalmayıp, kamuoyunun gündemine de taşınmalıdır” şeklinde konuştu.

“Spor herkes için bir yaşam tarzı olmalı”
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, gençlerin ve STK’ların görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “Bu günde burada gençlerimizi dinlemek, onların görüşlerini almak için geldik. Gençlerin fikirleri ve ortaya koydukları fikirleri önemsiyoruz. Onları tek tek alıp uygulama noktasındaki çabalarımızı sergiliyoruz. Bu arada ailelerin gençlerin spor yapmalarına karşı önyargıları var. Ancak sporun bir yaşam tarzı olduğunu topluma hep birlikte anlatmamız lazım. Bunun için ilkokullarda bir süreç başlattık. Elbette tesisleşme noktasında da çok ciddi çalışmalarımız var” diye konuştu.

Genç Türkiye Forumu gençleri dinliyor
Genç Türkiye Forumu adı verilen etkinlik dizisi, Türkiye’de gençliğin deneyimlerini ve benzersiz bakış açısını ve ayrıca bugün gençlerin karşı karşıya olduğu zorlukları dikkate alarak, gençlerin seslerini gençler için alınan kararlarda uygun şekilde temsil edilmesini hedefliyor. Genç Türkiye Forumu, veriye dayalı çalıştaylar düzenleyerek, gençleri bir araya getiriyor. Belirlenen konu üzerine Türkiye genelinde yapılan araştırma çıktıları, gençler ile çalıştay formatında ele alınıyor. Türkiye’nin yedi bölgesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik dizisinin beşincisi Türkiye’deki Gençlik ve Spor Algısı konusu ile 7-8 Ekim tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirildi. Program Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan illerden 18-30 yaş aralığındaki gençlerin katılımı ile düzenlendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ