Bahçesaray'ın Buz Gibi Suları Sıcaklardan Bunalanlara Serinlik Vadediyor!

Bahçesaray'ın serinleme cenneti: Su kaynakları.

Van Haberleri 27.08.2024 12:03:00 0
Bahçesaray
Tarih: 27.08.2024 12:05

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bulunan Müküs Çayı'nın kaynağı, yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Serin havası ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bahçesaray'a giden vatandaşlar, kaynak suyunda piknik yaparak sıcaktan kaçıyorlar.

VAN HALKI SICAĞI SERİN SULARDA ATLATIYOR

Bahçesaray'a gelenlerin çoğu, sıcak havadan kurtulmanın keyfini kaynak suyunun yanı başında piknik yaparak ya da kamelyalarda oturarak çıkarıyor. Müküs Çayı güzergâhındaki gölgelik bölgelerde yer bulmak ise neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda. Aileler, bu bölgede piknik yaparken, çocukları da oyun oynayarak zamanlarını geçiriyorlar.

KARPUZ SOĞUKLUĞUNDAKİ SULAR VATANDAŞLARI ŞAŞIRTIYOR

Yerel halk tarafından "karpuz çatlatan su" olarak adlandırılan Müküs Çayı, sahip olduğu soğuk suyuyla dikkat çekiyor. Vatandaşlar, suya ayaklarını 5-10 saniyeliğine daldırdıklarında soğuktan dolayı hemen çekmek zorunda kalıyorlar. Hafta sonları özellikle Müküs Çayı çevresi, su kaynağının serinliğinden faydalanmak isteyen kişilerle dolup taşmakta.

VATANDAŞLAR BAHÇESARAY'IN DOĞAL GÜZELLİĞİNDEN BÜYÜLENİYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Özcan Kırcı, Bahçesaray ziyaretindeki mutluluğunu paylaştı. İlk ziyareti olduğunu ve keşfettiği güzellikler karşısında hayran kaldığını belirten Kırcı, bölgedeki doğal harikaları ve su kaynağının büyüleyici manzarasını övdü; bölgeye gelen herkesin bu güzellikleri görmelerini tavsiye etti.

MÜKÜS ÇAYI'NIN SUYU BASRA'YA KADAR ULAŞIYOR

Müküs Çayı'nın oluşturduğu su kaynağının Dicle Nehri ile birleşerek Basra'ya kadar ulaştığı bilgisi de ziyaretçiler arasında ilgi çekici bir detay olarak paylaşılıyor. Yerel esnaf ise Bahçesaray'a yapılan ziyaretlerden ve çarşı merkezindeki alışverişlerden ötürü oldukça memnun. Piknik yapmaya gelen ziyaretçilerin bölgesel ticarete katkısı, ilçe ekonomisine canlılık getiriyor.

Görüldüğü üzere Bahçesaray, doğal güzellikleri ve serin suları ile sıcak yaz günlerinde bölge halkının ve ziyaretçilerin vazgeçilmez serinleme noktalarından biri olmuş durumda.

Kaynak: Van Postası Gazetesi