Tarih: 03.10.2024 21:17

Bahçeli'nin Siyasi Jestine Erdoğan İlhamı: DEM Parti İle Tokalaşma Anı!

Facebook Twitter Linked-in

BAHÇELİ VE DEM PARTİ YÖNETİCİLERİ EL SIKIŞTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dikkat çeken bir olay yaşandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti sıralarına doğru yöneldi ve burada partinin yöneticileriyle tokalaştı. Bu gelişme hem Meclis koridorlarında hem de kamuoyunda geniş yankı buldu.

SİNAN BURHAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, televizyon ekranları üzerinden yaptığı değerlendirmede, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Bahçeli'nin hareketinin arkasındaki motivasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından ilham aldığı yönündeydi.

“MECLİS AÇILIŞINDA BARIŞ ÇAĞRISI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vurguladığı "iktidar ve muhalefetin hasımlara korku salacak şekilde birlikte çalışması" düşüncesinden etkilenen Bahçeli, bu çerçevede DEM Partili yöneticilerle el sıkışma kararına varmış. Bahçeli, bu jesti ile "yeni bir döneme giriyoruz" mesajını da vermiş oluyor.

 

YENİ YASAMA YILINA "BARIŞ" TEMENNİSİYLE GİRİŞ

Yükselen siyasi gerilimlerin aksine bir barış ve uyum çağrısı olarak kabul edilebilecek bu hareket, Bahçeli'nin "Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" şeklindeki sözleriyle de örtüşmektedir. Bu gelişme, ülke siyasetinde yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —