Bahçeli'nin Barış Vurgusu ve DEM Parti'den Olumlu Yanıt!

Bahçeli ve DEM'den TBMM'de Barış El Sıkışması: Normalleşme mi, Yeni Dönemin İşareti mi?

Politika 3.10.2024 00:28:00 0
Bahçeli
Tarih: 03.10.2024 00:33

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında, Türkiye'nin politik gündemine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Partili milletvekilleri arasındaki tokalaşma ve ardından gelen "barış" vurgusu damga vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı toplantıda şahitlik ettiği bu olay, TBMM koridorlarında DEM Partisinin konuyla ilgili görüşlerinin sorulmasıyla devam etti.

DEM PARTİ'DEN BAHÇELİ'YE OLUMLU DÖNÜŞ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında yaşananların "normal" olduğunu belirtti. Görüntülerin yokluğunda şaşkınlıların yaşandığını ve Türkiye'nin

MÜZAKERE VE DİYALOGUN ÖNEMİ VURGULANDI

Bakırhan, her zamankinden daha çok diyalog ve müzakereye ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekleyerek, MHP lideri Bahçeli'nin tavrını "gayet normal" olarak nitelendirdi ve tüm siyasi partilere, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak adımları atmaları çağrısında bulundu.

SIRRI SAKIK'TAN BAHÇELİ'NİN TAVRINA DESTEK

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık da konuya ilişkin görüşünü aktararak, Bahçeli'nin üslubunu "önemsediklerini" belirtti. Kavgadan ziyade meclisin barışı inşa etme görevi olduğuna değinerek, uzlaşmacı bir dille hareket etmenin gerekliliğini anlattı.

BAHÇELİ'DEN BARIŞ VURGUSU

Öte yandan, Devlet Bahçeli'den alınan cevap da barış söylemiyle uyum içindeydi. Türkiye'de daha fazla barış ve huzurun sağlanması gerektiğini işaret ederken, parlamento coridorlarının bu görüşlerle hareket etmesi bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem